Laulain työtäs tee

Tuossa tiskatessani mietin jälleen kerran, kuinka kiitollinen olen siitä, että kodin siistinä pitäminen käy koko ajan helpommaksi ja helpommaksi. Enpä vielä jokin aika sitten olisi uskonut sanovani, että nautin siivoamisesta. Nyt se on kuitenkin totta!

Vaikka siisti koti on aina ollut tavoite, en ole koskaan pitänyt itseäni minään kotitalousihmisenä. Päinvastoin, asiassa on ollut kautta aikuisikäni aikamoisia haasteita. Viime vuosien koetinkivistä suurin lienee väkiluvun tuplaantuminen pienessä kodissamme. Myös ajankäytössä ja rutiineissa on ollut ihmettelemistä jatkuvasti muuntuvan lapsiperhearjen keskellä.

Oleellisin tie mielekkäämpään arkeen on ollut tavaramäärän radikaali vähentäminen. Tämän myötä olen muun muassa pystynyt luomaan meille toimivan järjestyksen ja rutiinit, joiden ansiosta elämä on nyt huomattavasti vaivattomampaa. Kehitystyö on jatkuvaa, joten arki vain paranee paranemistaan.

On mahdotonta lyhyesti kuvailla, millaisia myönteisiä vaikutuksia tällä muutoksella on ollut omaan jaksamiseeni ja kokonaisvaltaiseen olemiseeni. Näistä asioista tulen tulevaisuudessa kirjoittamaan paljon. Näen tälle henkilökohtaiselle kasvu- ja muutostarinalleni hyvin luontevana jatkeena sen, että minusta on nyt tulossa professional organizer, ammattijärjestäjä. Ja se on vasta alkua!

2 ajatusta artikkelista “Laulain työtäs tee

  1. Tämä on inspiroivaa! Terveiset täältä kaaoksen keskeltä. Alankin heti tiskata! Ja tavaraa on täälläkin paljon – liikaa. Kirppari kutsuu…

  2. Kiva kuulla! Olen huomannut, että hyvä järjestys on inspiraatio ihan itsessään. Kun saa yhden kohdan kuntoon, halu laittaa loputkin kuntoon vain kasvaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s