Katsaus arkeen II

Maanantaina kirjoitin aloittavani professional organizer –koulutukseen liittyvän tehtävän, jossa kirjataan ylös kaikki tekemiset ja menemiset puolen tunnin tarkkuudella koko viikon ajalta. Näin tehtävän viidentenä päivänä uskaltanen todeta, että kirjaaminen on ollut ehkä vielä vaivattomampaa kuin etukäteen ajattelin.

Mitään suoranaisia yllätyksiä ei projektin myötä ole paljastunut, mutta olen entistä selvemmin huomannut, kuinka arkemme sujuu varsin luontevasti tietyn perusrytmin puitteissa. Oleelliset rutiinit toistuvat päivittäin ilman erityisiä ponnisteluja. Tämä rytmi on muotoutunut lasten myötä heidän ympärilleen, ja uskonkin, että se toimii lapsille hyvänä, ennustettavana raamina, joka kuitenkin joustaa ja jättää tilaa spontaanille toiminnalle. Omalta kannalta katsottuna näen sen vapauttavan itselleni energiaa ja mahdollistavan useita asioita, kuten muun muassa sen itselleni aiemmin haasteellisen perussiistin kodin ylläpidon.

Tämä viikko on ollut hieman poikkeuksellinen siinä mielessä, että viidestä illasta kolme olen ollut tiiviisti omissa menoissani – kahteen otteeseen myöhää yötä myöten. Hauskaa on ollut, mutta univelka näkyy seuraavana päivänä jonkinlaisena hajanaisuutena kaikessa tekemisessä, vaikka perusjutut ovatkin tulleet hoidetuiksi. En ole kuitenkaan ollut läsnä tavalla, jolla haluaisin olla. Treenaamaan ehdin tällä viikolla ensimmäisen kerran vasta tänään. Lisäaikaa kaipaavat selvästi myös parisuhde, sekä monet tulevaan uraan liittyvät tehtävät. Ensi viikolta odotan iltojen osalta ihan vain olemista, sekä aikaisia nukkumaanmenoja. Muutamat reippaat treenit siellä välissä tekisivät todella hyvää.

Katsotaan kuitenkin vielä, mitä viikonloppu tuo tullessaan, ja kuinka erilaista viikonlopun kirjaaminen on arkipäiviin nähden.  Hyvää viikonloppua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s