Alle puoli tuntia

Less than 30 minutes by ~ Sandy ~
ENNEN ~ JÄLKEEN

Sanoista tekoihin!

Aamulla oli puoli tuntia aikaa pistää toimeksi keittiössä. Tämä kaappi sijaitsee jääkaapin yläpuolella, ja on yksi niistä muutamista kätköistä, jotka ovat vain jääneet odottamaan uutta järjestystä. Homma olisi edennyt reippaaminkin, jos ei olisi tarvinnut varoa eilen oven väliin jääneitä sormia. Nyt toiminta oli hieman yksikätistä.

No, mitä löytyi?

Sekalainen lajitelma tuttipulloja, suurin osa neljävuotiaan esikoiseni vauva-ajoilta. Meillä ei paljon pulloja käytettykään, mutta ne säästettiin seuraavalle tulokkaalle, joka käytti niitä vielä vähemmän. Kaikki kierrätykseen, ehkä hieman haikein mielin.

Esikoisen kaipaamat sormivärit olivatkin täällä! Samoin yksi lautanen, jonka perään on kyselty jo jonkin aikaa. Jipii!

Sekalaisia käyttöohjeita, joille on nykyisin olemassa oma paikkansa muualla.

Leivinpaperi- ja foliorullat, jotka siirrettiin kuopuksen penkomisharrastuksen tieltä jonnekin ylemmäksi. Palautin ne nyt laatikkoon.

Toukokuussa vanhaksi mennyt torttupohja.

Mitkään näistä astioista eivät ole meillä päivittäisessä käytössä. Osa on muistoja lapsuudesta, ja satun ehkä ihan vähän myös keräämään Arabiaa ja Riihimäen lasia.

Veitsiä ja haarukoita, jotka eivät ole olleet käytössä.

Näkkileipäpakkaus. Huomasinkin jokin aika sitten, että mies oli kerralla ostanut useita pakkauksia näkkileipää ja säilönyt ne tänne.

Suunnitelma?

Reseptilaatikko on lapsuudestani, ja sen haluan säilyttää. Se saa olla kaapin perällä, koska on kuitenkin harvoin käytössä.

Aion kerätä tähän kaappiin kaikki astiat, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä. Niitä on nyt vähän siellä ja täällä. Todella harvoin käytössä olevat astiat pakkaan tehokkaasti laatikoihin hyllyjen perälle – ja kirjoitan näkyvästi, mitä missäkin on. Useammin käytettävät astiat saavat paikkansa hyllyjen etuosasta.

Erilaiset aterimet tarvitsevat oman inventaarionsa. Osa joutaa varmasti kiertoon.

Maljakot mahtuvat hyvin olemaan täällä myös, samoin kannut. Muutamia tarjoiluastioita löytyy vielä muista kaapeista, menevät luontevasti tähän kaappiin.

Osa astioista on alkujaan mieheni, ja hän saa itse katsoa, mitä haluaa säilyttää.

Mitä opin?

Löysin kaapista ison kuuden lasin pahvipakkauksen, jossa on säilytetty kahta käyttämätöntä lasia. Pakkaus vei hyllyltä moninkertaisen tilan ihan turhaan. Samoin kahden viinilasin pakkaus, jossa säilytettiin yhtä lasia. Näitä on tungettu tänne pois tieltä ilman minkäänlaista ajatusta. Jatkossa ei näin!

Meillä on mieheni kanssa hieman eri käsitykset siitä, mikä kuuluu minnekin. Miehelleni on myös toisinaan tärkeintä saada tavarat ihan vaan jonnekin pois näkyvistä, enkä olen tähän täysin osaton itsekään. Olisi viisasta sopia tavaroiden paikasta yhdessä, ja kun kaikelle on oikeasti oma paikkansa, niitä ei tarvitse hätäpäissään tunkea mihinkään. Tämähän on sinällään ihan selvää asiaa, tarvitsee vain hieman kirkastamista.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Alle puoli tuntia

  1. Hei Huippua:) Ja on varmasti ihana fiilis,kun näkee järjestellyn kaapin. Kerään täällä intoa tarttua omaan akilleen kantapäähäni, eli vaatekaappeihini…

  2. Kyllä! Kannatti aloittaa kaikista pahimmasta sotkusta, tästä sai hyvän vimman päälle. :)
    Intoa vaatekaappeihin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s