Inventaario

Viikon kestänyt menemisten ja tekemisten kirjaaminen puolen tunnin tarkkuudella päättyi eilen. Tänä aamuna tuntuukin erikoiselta olla kirjaamatta mitään.

Professional organizer –koulutukseen liittyvät tehtävät eivät kuitenkaan suinkaan loppuneet siihen. Seuraavana tehtävänä on suorittaa inventaario kaikesta, mitä säilytän. Kyllä! Kirjoitan siis muistiin, mitä löydän kaapeista, vaatehuoneesta, vintiltä ja niin edelleen. Listan ei ole tarkoitus olla yksityiskohtainen, vaan tavoitteena on saada käsitys siitä, mitä säilytystiloissa on. Samalla tulee pohdittavaksi, mitkä tavarat herättävät positiivisia tunteita, mitkä neutraaleja tai negatiivisia, ja miksi näin. Mistä tavaroista on vaikeinta luopua ja mikä siihen on syynä?

Tässäpä oiva tilaisuus käydä läpi nekin paikat, joita en ole vielä ehtinyt kunnolla järjestää! Tulen häpeilemättä jakamaan projektini välietappeja blogissa (tag:  inventaario). Olen asunut tässä samassa osoitteessa kuusi ja puoli vuotta, mikä on itse asiassa pisin aika yhdessä ja samassa paikassa elämäni aikana. Meillä on kerrostalokolmio, jonka väkiluku on näiden vuosien aikana tuplaantunut. Olen kuljettanut mukanani tavaroita lapsuudestani saakka, keräillyt muutamiakin asioita ja harrastanut askartelua, mikä jo yksin on omiaan kerryttämään mittavia materiaalivarastoja.

Tässä kodissa, näistä lähtökohdista, olen lopulta oivaltanut, kuinka voin saavuttaa mielenrauhan tilan ja järjestyksen kautta. Idea, oivallus ja ymmärrys ovat olleet valmiina jo hyvän aikaa, mutta pienten lasten äitinä en ole päässyt vielä jokaisen paikan kimppuun sillä tavalla kuin olisin halunnut. Nyt varaan sille aikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s