Väliaikatietoa keittiön inventaariosta

Sain eilen tehtyä keittiössä vielä sen verran, että kävin jokaisen astiakaapin nopeasti läpi ja poistin kaiken ylimääräisen. Kierrätykseen lähti vielä kokonainen laatikollinen astioita!

Jokaisessa taloyhtiössä pitäisi olla yhtä toimiva kierrätyshylly kuin meillä on roskakatoksessa. Vaikka moni muukaan kierrätyspiste ei sijaitse kaukana, on tuo kierrätyshylly aivan luksusta. Ylimääräisen tavarat saa heti pois jaloista, ja kynnys luopua itselleen tarpeettomasta tavarasta laskee entisestään. Naapurusto saa ottaa tarvitsemansa, ja loput jatkavat eteenpäin. Esimerkiksi aikakauslehtiä en koskaan laita suoraan paperinkeräykseen, vaan jätän ne muille luettavaksi.

Astiakaappien osalta jäljellä on enää toimivan järjestyksen luominen. Mahdollisimman loogiset paikat jokaiselle kipolle ja kupille, niin hyvä järjestys myös säilyy.

Oleellisena osana ylläpitoa on toki myös se, että jos mitään uutta aikoo keittiöön tuoda, niin hankinnan täytyy olla hyvin perusteltu ja sille täytyy olla paikka valmiina.

Seuraavaksi laatikot ja ruokakaapit!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Väliaikatietoa keittiön inventaariosta

  1. Hämmentävää, mulla on vissiin organisointi-geenit kun tää toiminta on niin tuttua. :D Kodistani ei ihan hirveästi mitään turhaa löydy, tai sellaista mitä en tiedä siellä olevan. Blogeissa, joita seuraan tuntuu eräänlainen ”järkkäily” olevan kova sana. Eräs himojärkkääjä totesi kerran, että nainen siivoaa elämänsä järjestykseen. Joskushan siihen liittyy, mulla ainakin, selvä tunne siitä että voi hallita ja järjestää edes jonkun osa-alueen elämässään. Missä sitten menee raja – tätä olen miettinyt sekä omalla kohdallani että näitä blogijuttuja lukiessani.

  2. Itse olen aina ollut pohjimmiltani järjestelmällinen, koti ei vain aina ole järjestynyt. Silloin tuntuu, ettei pääkään pysy järjestyksessä. Suurin syy siihen on ollut se, että olen ollut aika sokeasti kiinni tavaroissa. Oivalluksen jälkeen on tuntunut vapauttavalta päästää irti. Olen tehnyt monta inventaariokierrosta viimeisten vuosien aikana, ja nyt on se oma linja viimein löytymässä. Olen tyytyväinen, kun tavaran ja tilan määrä on oikeassa suhteessa = kaikelle on toimiva paikkansa. Tähän ei ole enää pitkä matka. Tuntuu ihanalta, kun aikaa ja energiaa jää koko ajan enemmän kaikkeen muuhun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s