Keittiö järjestyksessä

Organized by ~ Sandy ~
Organized, a photo by ~ Sandy ~ on Flickr.

Professional organizer –koulutukseen liittyvän koko kodin inventaarion ensimmäinen osuus on nyt valmis. Jokainen keittiön kaappi ja laatikko on käyty läpi. Samalla vaivalla tuli raivattua kaikki ylimääräinen pois, ja laitettua jäljelle jääneet tavarat järjestykseen. Kaikki mahtuvat nyt hyvin paikoilleen.

Pieniin yläkaappeihin jäivät erilaiset kulhot, lasiset jäätelöpikarit, lasinen kakkukupu, kaksi suurta lasikulhoa, peltipurkkeja, keittiön hyllylle menevät koristeet, sekä harvemmin käytössä olevat mukit ja lautaset. Jätin vielä kulhollisen käpyjä ja tikkuja käpylehmäleikkeihin.

Isoihin yläkaappeihin jäivät ruokatarvikkeet ja mausteet, lääkkeet ja sidetarpeet, kahvi- ja teetarvikkeet, useammin käytössä olevat kahvikupit, servetit, reseptilaatikko, ruoka- ja tarjoilulautaset, maljakot, kannut ja harvemmin käytössä olevat lasit, sekä keittiöpyyhkeet, patalaput ja –kintaat.

Alakaapista löytyvät säilytysrasiat, kattilat, leivontavälineet, leivänpaahdin ja raastin.

Laatikoista löytyvät aterimet, leivinpaperit, foliot, tuorekelmut, kauhat, lastat ja muut vastaavat, sekä alimmasta laatikosta muovipussit.

Muun muassa nämä lähtivät:
Pääsiäistiput, serpentiinit ja muut kausiluontoiset hörhelöt omaan laatikkoonsa muualle.
Sekalainen lajitelma käyttöohjeita omaan laatikkoonsa muualle.
Paljon astioita ja aterimia kierrätykseen.
Tuttipullot ja muut vastaavat tarvikkeet kierrätykseen.
Leivinpaperit oikeille paikoilleen.
Kulahtaneimmat keittiötekstiilit roskiin.
Käytetyt patterit omaan jäteastiaansa.


Kuvat:
1. Nanny Stillin Grapponiat ovat lapsuudestani, ja kaveriltani olen saanut hieman täydennystä.
2. Usein käytössä olevat Arabian mukit ja niihin sopivat pienet aluslautaset.
3. Äitini nuorena maalaamat purkit odottavat keittiön seinälle tulevaa hyllyä. Kävyt ja tikut olivat yhteen aikaan hyvä keino saada esikoinen pysymään keittiössä valvovan silmän alla ruokaa laittaessa. Näillä on tehty monet käpylehmät. Kävyt on kerätty yhdessä lähimetsästä, ja käytetty uunissa ennen leikkejä.

Mainokset

9 ajatusta artikkelista “Keittiö järjestyksessä

 1. Vähän aiheen vierestä: aivan ihania nuo grapponiat! Ei lasitavarankaan tarvitse aina olla niin perisuomalaisen pelkistettyä ja virtaviivaista :)

 2. Täällä saa mennä ihan reteästikin aiheen vierestä, ei haittaa! :)

  Olen ihan samaa mieltä!
  Näiden sinisten kulhojen takana on isommat kirkkaat kulhot, joista on lapsena syöty monet jätskiannokset. Hyviä muistoja siis myös!

 3. Tästä innostuneena taidan itsekin huomenna siivota kaappeja :) Ensin siivous, sitten pitkälle kävelylle ja miten ihana onkin sen jälkeen päästä kotiin katsomaan aikaansaannosta!

 4. Tuli mieleen jostain lukemani ohje: jokaisen tavaran kohdalla pitäisi miettiä A. tarvitsenko tätä B. liittyykö tähän positiivinen tunneside. Jos kumpaakin kohtaan vastaa kieltävästi, tavara saa lähteä.

 5. Ai niin – oli ihana tulla ulkomaanmatkalta kotiin, kun olin siivonnut täällä ennen lähtöä!

 6. Kyllä, ja tuo onkin hyvin kiteytetty. Painotan kohtaa A ja kysyn vielä, onko tälle olemassa / järjestyykö tälle oma paikka.

 7. Juuri eilen mietin aiempaa elämääni, jolloin koti oli usein vaikeampaa pitää järjestyksessä. Yritin aina ennen reissuun lähtöä laittaa paikat kuntoon, että olisi mahdollisimman kiva tulla kotiin. Monesti se siinä lähtötohinassa jäi, ja oli aika masentavaa palata sotkun keskelle.

  Nyt on useampi matka tulossa lähitulevaisuudessa, melkein peräkkäin, ja on ihana tietää jo etukäteen, että siisti koti odottaa. Siinä saa tehokkaasti pestyä pyykit seuraavaa reissua varten ja ihan vaan rentoutua kotosalla, niin jaksaa taas reissata.

 8. Esimerkkisi innoittamana aloin pikkuhiljaa siivota keittiön kaappeja , aika paljon tavaraa lentää roskiin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s