Kolmen pussin tekniikka

Nyt esittelen teille tänään pakon edessä kehittelemäni kolmen pussin tekniikan lastenhuoneen järjestämiseksi. Tekniikka soveltunee muihinkin tiloihin.

Tämä on sitä, kun olisi hinku järjestää kaikki paikat, mutta kaksi jaloissa pyörivää pientä marakattia tuovat tilanteeseen omat haasteensa. Lastenhuoneessa on periaatteessa kaikelle omat paikkansa, ja se siivotaan yhdessä joka ilta. Kuitenkin sekaan on taas ajautunut kaikenlaista sälää, ja viime aikoina eräät nimeltämainitsemattomat henkilöt ovat muutenkin suoriutuneet aika suurpiirteisesti näistä siivoustalkoista. Tänä aamuna jälleen tuota epämääräisyyttä silmäillessäni mietin, että kai tässä nyt jotain voi tehdä.

Tässä siis se järisyttävän ammattimainen tekniikka:

Päädyin pujottamaan kolme roskapussia ranteeseeni. Aloitin lastenhuoneen ovelta, ja etenin huoneessa täyden kierroksen myötäpäivään.

– Yhteen pussiin laitoin kaiken kierrätykseen/roskiin menevän.
– Toiseen pussiin kaikki varastoon menevät lelut.
– Kolmanteen pussiin vääristä paikoista löytyneet lelut.

Kolmannesta pussista laitoin kulkiessani sitä mukaa tavaroita oikeille paikoilleen, kun oikeat paikat löytyivät. Pussin pohjalle jäivät ne lelut, joille pitäisi vielä kehittää jokin järkevämpi paikka.

Huoneen keskelle asetetut laatikot voivat joissain tilanteissa toimia paremmin, mutta tässä nimenomaisessa tilanteessa tavarat olisivat lähteneet laatikoista samaa tahtia pienten apulaisten toimesta. Nyt hallitsin ranteesta roikkuvia pusseja suhteellisen suvereenisti läpi projektin.

Huoneen ilme koheni tällä tavalla käden käänteessä. Pisteenä iin päälle vaihdoimme vielä sänkyjen paikkaa ihan vaihtelun vuoksi. Seuraavaksi kaapit.

3 ajatusta artikkelista “Kolmen pussin tekniikka

  1. Vastavierailulla blogissasi :) Huh hei, oletpa tehokas! Professional organizer on mulle ihan uusi juttu mutta pikasilmäys blogiisi osoitti että täältä vois irrota itselle yksi jos toinen vinkki siihen, miten voisi itsekin organisoida elinympäristöään toimivammaksi :) Upeita kuvia myös!

  2. Vaikuttaa hyvältä systeemiltä tämä – pitää muistaa sitä ajatellen, että jos asia ajankohtaiseksi tulisi. Sen verran olen jo observoinut, että osa leluista selvästi kannattaisi varastoida ja ottaa sitten uusina esille – ei riitä pienen tirpan keskittyminen kovin moneen leluun vielä tai ehkä ikinä.

  3. Hei Pepper, ja kiitos! Tervetuloa toistekin, tulossa on kaikenlaista järkkäilyä ja säätöä. :)

    Liina, meilläkin on tuo kiertosysteemi leluissa. Suosittelen! Kaikille leluille ei muuten olisi sellaista paikkaa, mihin pienen ihmisen logiikalla ja keskittymiskyvyllä saisi tavaroita takaisin paikoilleen (jälleen kerran yksinkertaistin urakkaa tällä pussileikillä). Jonain inspiraatiota kaipaavana päivänä otetaan sitten ”uusi” laatikollinen leluja esiin, ja ilo on taas ylimmillään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s