Koti kohenee

Väliaikatietoa tästä Kodin Suuresta Inventaariosta.

Listoja en ole ehtinyt laatia sitten olohuoneen inventaarion, mutta lastenhuone ja eteinen ovat siitä huolimatta kohentuneet tässä kaiken muun tohinan välissä.

Lastenhuone

Lastenhuoneen kolmen pussin tekniikasta kerroinkin jo aiemmin. Kävin myös yhtä lastenhuoneen kaappia läpi samalla, kun siirsin piirustus- ja askarteluvälineet tyhjäksi jääneeseen matalaan kaappiin. Lastenhuoneen kirjahyllyjen ilme saatiin aiempaa yhtenäisemmäksi, kun kävimme sunnuntaina Ikeasta lisää toimiviksi havaittuja laatikoita leluille.

Useampi kaappi odottaa vielä inventaariota ja parempaa järjestystä. Vaatekaappi on ojennuksessa, ja muitakin kaappeja olen onneksi jo aiemmin siistinyt. Uskon kuitenkin, että vielä löytyy paljon sellaista, mistä nykyisin osaan luopua.

Eteinen

Kapea, pitkä ja pimeä eteisemme on ollut epätyydyttävässä tilassa vaikka kuinka kauan. Kenkäteline levisi kasaan pienimmästäkin kolauksesta, ja kaikki takit olivat yhdessä kiikkerässä lattianaulakossa. Poistimme ruman seinänaulakon maalatessamme eteisen seinät, ja tuon lattianaulakon oli tarkoitus olla vain väliaikainen hätävara. Vähän meni pitkäksi, kun noiden seinien maalaamisesta on jo useampi vuosi! Nyt viimein hankimme takeille asianmukaisen naulakon, jossa on kenkäteline samassa. Eteisen ilme siistiytyi hetkessä.

Eteisessä on parh pahimmillaan säilytetty kaksia rattaita. Matto on saanut kestää kovia, eikä sitä ole haluttu vaihtaakaan, kun tilanne on vielä niin sanotusti päällä. Sietokyky kuitenkin ylittyi uuden naulakon myötä, ja nyt tuo lopullisesti pinttynyt matto saa väistyä uuden tieltä. Rattaita on onneksi enää yhdet, ja taisin myös keksiä toimivan idean uuden maton suojaksi – 60 x 90 cm kaislamatto on kooltaan juuri sopiva rattaiden alle.

Hetken verran kuvittelin pääseväni eteisen kanssa helpolla, kun ulkovaatteita sisältävät laatikotkin olin aika äskettäin käynyt läpi. Heräsin todellisuuteen muistaessani siivouskaapin! Se on ihan täysi pommi, ja iso osa sisällöstä on jotain, minkä päälle en itse ymmärrä mitään. Kaapin tilanne on sitä luokkaa, että tässä yhdenkin kerran hankin uudet pölypussit imuriin sen sijaan, että olisin ottanut yhden siivouskaapissa olevasta pakkauksesta. Sen kaivaminen olisi vaatinut lähes ylimaallisia voimia. Kun kosket yhteen tavaraan, koko hoito tulee syliin. Mutta ei kauaa!

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Koti kohenee

  1. Voi kun saisin meidän lapsen (vähäisille tosin) leluille jonkun fiksun säilytysjärjestelmän. Nyt ne on kaikki yhdessä viinipullolaatikossa lattialla! (toistaiseksi niitä on niiin vähän :D) En vain viitsi enää tähän asuntoon ostaa mitään isompia säilytysratkaisuita, jos ne ei ole kestäviä seuraavaa asuntoa ajatellen….

  2. Viinipullolaatikossa ei kyllä välttämättä ole mitään vikaa! :)
    Yhden pienen lapsen lelujen kanssa vielä pärjääkin toisella tavalla kuin kahden leikki-ikäisen.

    Meillä on pääasiallisena systeeminä kaksi Ikean valkoista Expedit-hyllyä, yksi kahdeksan lokeron ja yksi neljän. Niissä on Drönä-laatikot Duploille, isoille leikkiautoille, taaperoleluille ja junaratajutuille, ja muutama läpinäkyvä Samla pienemmille leluille. Samlat eivät ole erityisen nättejä, mutta sitäkin käytännöllisempiä ja menevät mihin tahansa säilytystarkoitukseen myöhemmin. Sitten on kirjat ja leikkiuuni, joka menee juuri sopivasti yhteen lokeroon.

    Näille lisänä on kolmen laatikon lipasto, joka on hankittu kirpparilta kauan ennen lapsia. Siellä on kaikkea pienempää lelua, soitinta, palapeliä jne. Noista Expedit-hyllyistä pienempi on hankittu tarkoituksella lapsille, isompi oli ennen meillä olohuoneessa. Hyvin ovat nuo Ikeankin huonekalut meillä kestäneet ja tarkoituksella hankittiin aikoinaan sellaisia, joita voi käyttää mahdollisimman monipuolisesti. Toistaiseksi ovat taipuneet hyvin meidän muuttuviin tarpeisiin.

  3. huh, siivouskaappi! Miten juuri sen järjestäminen voikin olla niin vaikeaa, miksi juuri se on aina ihan pahuuden hallussa?

  4. Pahuuden hallussa, niin totta! En tiedä, onko nuo kaapit näissä 60-luvun taloissa alunperinkin suunniteltu jotenkin epäkäytännöllisesti nykypäivän vaatimuksiin nähden. Sen tiedän, että tässä asuessa tuota kaappia ei ole alunperinkään järjestetty fiksusti. Etupäässä siellä on miehelle kuuluvia sekalaisia juttuja, jotka ovat olleet siellä varmaan jo ennen kuin itse muutin tähän. Sen jälkeen sinne on heitelty ties mitä, mikä ei ole kuulunut oikein minnekään. En usko, että joukossa on paljoakaan mitään erityisen tarpeellista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s