Haastattelussa Oskari Keränen

Skotlannissa business management with marketing –opintojaan viimeistelevä Oskari Keränen, 23, on viettänyt kesän Tampereella Andy Hopin omistamassa Rauta Ysissä. Kesän isoimpana projektina on ollut syyskuisen Täysii-seminaarin järjestäminen ja markkinointi.

Tarttuvan hymyn ja hyvän tuulen lisäksi Oskusta välittyy halu kehittyä jatkuvasti niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tämä tyyppi ei haasteita pelkää! Tänään olen parempi kuin eilen ja huomenna parempi kuin tänään, kuvailee Osku omaa filosofiaansa.

Tilanteisiin hakeutuminen tärkeintä

Huomatessaan asian, jossa haluaa kehittyä, Osku alkaa tietoisesti luoda tilanteita, joissa voi parantaa taitojaan. Esimerkkinä Osku mainitsee tehokkaan päkiäkävelyn, jota on nyt opetellut ystävän neuvoilla muun muassa paljain jaloin juoksemalla. Osku kannustaakin rohkeasti puhumaan ihmisille, joiden huomaa tekevän kiinnostavia asioita. Voi antaa positiivista palautetta ja kysyä neuvoja. Siitä on hyötyä molemmille osapuolille.

– Kimmokkeita itseni kehittämiseen tulee jatkuvasti ympäriltäni, mutta se alkuperäinen kiinnostus tai ajattelu oli täysin oman elämänkulun looginen jatkumo. Kehittyminen ei ole minulle harrastus, vaan ajattelutapa. Hakeudun tilanteisiin, jossa minua ympäröivät haluamani ihmiset ja muut asiat, jotka tarjoavat ideoita, ja auttavat saamaan hyvää fiilistä ja kehitystä aikaan.

Toukokuun alusta saakka Rauta Ysillä pyörineet ilmaiset maanantai-illat ovat tarjonneet muillekin puitteet järjestää parin tunnin tilaisuuksia kiinnostavien aiheiden ympärille. Yhdeksi näiden iltojen isoimmaksi vahvuudeksi Osku näkeekin sen, että juttujen taso nostaa myös omia ajatuksia uusille tasoille. Sen lisäksi, että hän saa uusia ideoita tulevaan seminaariin, myös oma mieli altistuu kehitykselle.

– Koska ympäristöni on älykäs, ja oma älykkyys ei riitä, niin kehoni älyää, että sitä pitää kehittää. Niinpä se kehittyy kuten treenatessa. Jos lihasta ei rasita tai haasta, se ei kasva. Tällä hetkellä tuo Täysii-seminaari liittyykin täysin omaan kehitykseen, ja samalla sopivasti seminaarin teemoihin, jotka ovat itselle myös hyvin keskeisiä.

Haasteita ei kannata pelätä

Oskua harmittaa monien mielissä kytevä epäonnistumisen pelko, mikä estää ihmisiä menemästä eteenpäin. Omaa mukavuusaluettaan kannattaa hänen mielestään laajentaa.

– In order to succeed you need to get out of your comfort zone. Parhaat muutokset tulee, kun tulee epämukava olo. Kun on tilanteessa, jossa ei näe tulevaisuuteen, eikä pääse palaamaan taaksepäin, niin silloin kasvaa eniten.

Osku haluaa ylläpitää lapsenomaista mielenkiintoa asioita kohtaan – miten kaikki toimii, kuinka tehdä asioita paremmin. Kaikesta voi löytää jotain hyvää.

– Nautin asioista sen takia, koska tiedostan että nämä ovat kaikki minun hallinnassani, semmonen meininki et ’hey, relax, I got this’. Jos tulee sontaa, niin sit tulee ja sen kans eletään. Jos hommat ei toimi, niin katotaan, et mikä toimi, ja korostetaan sitä. Korjataan asiat. Kävi kuinka tahansa, niin ainakin siitä aina oppii, ja jatkossa tietää, mitä parantaa.

Fyysinen tavoitteellisuus

Henkisen kehittymisen lisäksi hyvä ruoka, urheilu ja tavoitteellinen treenaaminen ovat Oskun elämässä tärkeässä roolissa. Lajihistoria on monipuolinen. Nuorempana pinnalla olivat saliharrastuksen ohella hiihto, bujinkan, juoksu, kuntosali ja pyöräily. Yliopistosta mukaan on tullut kelttiläinen jalkapallo ja tärkeäksi noussut koripallo. Miehen muina ykköslajeina ovat tällä hetkellä portaat, kuntosali ja pesäpallo.

– Alotin kaksi täysin uutta urheilulajia yliopistossa ihan sen takia, et oppii uutta ja samalla pääsee treenaamaan. Koriksesta on sit tullu mulle aika tärkee, että nautin sen pelaamisesta enemmän kuin mistään muista urheilulajeista. Siinä pystyn perehtymään keskittymiseen ja motivaation kehittämiseen, ja sillä haluankin treenata sitä mahdollisimman paljon.

Amerikan opit

Parhaimpina juttuina oman kehittymisen saralla Osku nostaa esille kolme viimeisintä kesää. Tämän kuluneen kesän Tampereella, ja sitä aiemmat kaksi kesää Amerikassa, missä Osku työskenteli Southwestern Companylla. Ensimmäisen Amerikan kesän Osku vietti Coloradossa, seuraavan Californiassa.

Southwester Co. opetti paljon. 86 tuntia viikossa ovelta ovelle tehtävässä myyntityössä ennestään tuntemattomassa maassa heitti Oskun tutulta maaperältä keskelle haasteita. Jos työ olikin hankalaa, tarjosivat kesät myös uskomattomia kokemuksia ja mahdollisuuden kohdata lukemattoman määrän uusia ihmisiä.

– Firman puolesta tuli mahtavaa koulutusta ja menestysperiaatteita, joita toistan itselleni näinäkin päivinä. Toteutan itseäni siihen suuntaan, mitä kimmoketta sain siitä, eli iloisemmaksi, menestyksekkäämmäksi, tehokkaammaksi, motivoituneeksi ja onnelliseksi ihmiseksi.

Kesä Rauta Ysissä

Tällä hetkellä Oskun keskeisin juttu on luonnollisesti elämä Rauta Ysissä ja Täysii-seminaarin markkinointi. Hauskaa on ollut, ja sitä tunnelmaa on ollut kiva jakaa muillekin, vaikka vain hymyn muodossa.

– Työ, työkumppanit, ystävät, tehtävät, sekä ruoka ovat kaikki olleet niin uskomattoman ravitsevia, ettei sitä voi täysin kuvailla sanoin. Olen saanut ystäviä, joiden seurassa kehityn, nautin, nauran ja hehkeydyn. Mukanaan nämä kaikki valinnat ja teot ovat tuoneet ystäviä, joiden seurassa haluan olla, koska heiltä ei tule muuta kuin hyvää juttua, joita nautin kuulla, sekä voin käyttää itsekin.

Esimerkkeinä Osku mainitsee neuvot treenaukseen, mielen aktivoimiseen, ruokaan, syömiseen ja bisnekseen, ja joskus niinkin konkreettiset jutut kuin tarjottu ruoka tai työapu. Silti Osku uskoo antamisen ja saamisen lakiin, ja haluaa korostaa sitä. Täytyy antaa pyyteettömästi ennen kuin voi saada.

–  Karma, vaihtokauppa, chi, energia, jumalan tahto, mikskä sitä nyt kukin haluaa kutsua, mutta itse pidän Andyn mainitsemaa vaihtokauppapolitiikkaa. Että mä teen tätä, missä oon tosi hyvä ja annan siitä osan sulle ja muille, sit sä teet missä sä oot paras ja jaat sitä mun kans. Se voi olla ruokaa, rakennusta, tilaa, ideaa, aikaa tai ihan mitä vaan, mitä arvostaa tai tarvii. Silloin kun antaa, niin saa, mutta muistaa pitää, että antaminen tulee ensin, eikä siitä välttämättä saa mitään takas, ainakaan heti. Vilpittömyys ja kärsivällisyys kehiin.

Hauskempaa hymyillen

Kysyin Oskulta vielä lopuksi, haluaisiko hän suositella esimerkiksi jotain tiettyä kirjaa. Osku kertoi, että kirjoja enemmän hän tykkää ihmisten omista kokemuksista ja näkemyksistä, kuulla ja fiilistellä kaikkea hyvää. On kuitenkin ainakin yksi kirja, joka oli alusta loppuun nautinto lukea; Dale Carnegien kirjoittama How to make friends and influence people.

– Perusjuttuja, mitä kaikkien pitäs tehä, koska se on kohteliasta. Sanoisin, et kaikki jos osattais hymyillä, ni olis paljon hauskempaa.


Olen kuluneen kesän aikana tavannut paljon uusia ihmisiä. Se palo, jolla ihmiset puhuvat itseään innostavista asioista, on äärettömän inspiroivaa. Voisin vain istua ja kuunnella ihmisten tarinoita. Siitä syntyi idea haastattelusarjasta tähän blogiin, myös uutena haasteena itselleni. ~ Sandy

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Haastattelussa Oskari Keränen

  1. Ihanan inspiroivaa! Vaihtokauppa ja hymyily, niille totisesti on enemmän tilausta. Ja tuo ”kun on tilanteessa, jossa ei näe tulevaisuuteen, eikä pääse palaamaan taaksepäin, niin silloin kasvaa eniten” – hienosti todettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s