Lastenhuone ojennuksessa

Kodin Suuri inventaario alkaa olla loppusuoralla. Lastenhuonetta olen järjestänyt projektin aikana pariinkin otteeseen kaiken muun ohella, joten jäljellä on enää professional organizer -koulutusta varten tuleva listaus tavaroista, ja kaappien järjestäminen.

Aiemmin olen listannut tavaroita ja säilytyspaikkoja tarkemmin tänne blogiinkin, mutta epäilen sellaisten listojen luettavuutta ja kiinnostavuutta, vaikka itseäni muiden kaapit kiinnostavatkin. Listojen sijaan kirjoitan tällä kertaa kaappeja järjestäessä heränneitä ajatuksia ja kerron, millaiset systeemit meillä on todettu toimiviksi. Käydään tämä projekti nyt tavalla tai toisella loppuun täällä blogissakin!

Organizing
Vaatekaappi

Vaatekaapissa olen huomannut parhaaksi ratkaisuksi ulosvedettävät ritiläkorit. Valikoiman saa esille ilman penkomista, ja jopa pienten lasten kanssa vaatteet säilyvät suhteellisen hyvässä järjestyksessä. Vanhemman lapsen korit on sijoitettu korkeudelle, jonne hän itsekin yltää, ja nuoremman vaatteet ovat korkeammalla meitä vanhempia ajatellen.

Lasten vaatemäärät ovat kohtuullisia, ja laatikot äskettäin läpikäytyjä, joten vaatekaappiin mahtuvat myös lasten vuodevaatteet omaan koriinsa, ja kaikki pienet pyyhkeet omaansa. Yksi kori on tarkoitus vielä järjestää puolipitoisille vaatteille, jotka siis ovat olleet vain vähän päällä ja vielä puhtaita. Haluan ne pois sänkyjen laidoilta, ja minne niitä nyt helposti tuleekin jätettyä.

Lelukaappi

Meillä on aktiivisessa käytössä aina vain osa leluista. Lelukaapissa toimii muutama laatikko leluvarastona. Tällä tavalla on saatu kaikki nyt käytössä olevat lelut mahtumaan hyvin leluhyllyihin omille paikoilleen. Huone on näin lapsenkin helppo raivata illan tullen – ainakin teoriassa siis! Välillä vaihdetaan varastosta ’uusia’ leluja kiertoon. Monille tuttu kikka saada vanhat lelut tuntumaan melkein uusilta.

Lelukaapin ylemmillä hyllyillä on tavaroita, jotka ovat vain vanhemman lapsen leikkeihin tai vanhempien kanssa yhdessä puuhailuun. Siellä on myös yhdessä luettavat kirjat, ja lautapelit, joista useimmat eivät ihan vielä ole näin pienille lapsille – ja joista saisi todella iloisen sekasotkun, kun ne kaikki levittäisi kerralla lattialle. Satun tietämään! Lasten cd-levytkin säilyvät naarmuttomina ylähyllyillä.

Kaapin järjestystä laatiessa oleellista on ollut se, että tavarat ovat omissa laatikoissaan, ja ne on sijoiteltu hyvin. Hienointa olisi, jos etenkään usein käytettyjä laatikoita ei tarvitsisi lainkaan pinota tai laittaa edes peräkkäin. Silloin jokaiseen laatikkoon olisi helppo päästä käsiksi, ja tavarat menisivät vaivattomasti paikoilleen. Tavarat olisi myös helpointa saada ulos ilman, että täytyy purkaa puoli kaappia. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta silloinkin laatikoista on apua.

Before ~ after

Ennen ja jälkeen


Lastenhuoneesta aiemmin kirjoitettu:
Koti kohenee
Kolmen pussin tekniikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s