Vaatehuone

Walk-in closet by ~ Sandy ~
Walk-in closet, a photo by ~ Sandy ~ on Flickr.

Kodin Suuri Inventaario eteni tänään vaatehuoneeseen. Järjestelyä tämä tila ei juurikaan kaipaa, se työ on tehty aikaisemmin. Olen ajan saatossa onnistunut löytämään vaatehuoneemme mittoihin sopivia laatikoita, joiden avulla komerosta on tullut aikamoinen tilaihme. Tässä inventaarion blogiversiossa en listaa kaikkia tavaroita, vaan esittelen lähinnä muutamia säilytysratkaisujani.

Vaatteet

Käytännön syistä vaatehuoneessa säilytetään kaikki vaateripustimissa roikkuvat vaatteet, mutta hyllytilaa on varattu vain mieheni vaatteille. Omille vaatteilleni hyllytilat löytyvat makuuhuoneen kaapissa, ja lasten vaatteille on oma kaappi heidän huoneessaan. Poikkeuksen tekevät ne pienet vaatteet, jotka eivät ole juuri nyt käytössä, eli esikoiselta kuopukselle siirtyvät vaatteet, sekä myyntiä odottavat vaatteet. Lahjoitettavat vaatteet on karsittu ja toimitettu heti pois.

Varastotila

Ikävistä kokemuksista johtuen en halua viedä vinttikomeroon mitään henkilökohtaista tai tunnearvoltaan tärkeää. Niinpä näille tavaroille täytyy löytyä tila sisältä, ja vaatehuone toimiikin meillä osittain myös varastona.

Säilytettävät tavarat olen lajitellut omiin laatikoihinsa, ja jokaisen laatikon sisältö on kirjoitettu laatikon kylkeen. Pidän muutamaa tyhjää laatikkoa varalla, ja ne erottaa tietysti siitä, ettei niissä lue mitään. Laatikot on pyritty järjestämään aiheittain, ja ne on pinottu sen mukaan, kuinka usein niiden sisältöä käytetään.

Muistot

Säilytän sukumme vanhoja valokuvia, sekä vähäistä isäni ja isoäitini jäämistöä. Näistä kuvista ja kuvattavista muistoista teen valokuvakirjoja tarinoineen. Projekti voi olla koko elämäni mittainen, mutta näin tarinat ja kuvat tulevat säilymään jälkipolville järkevässä, vähemmän tilaa vievässä muodossa. Tämä ei siis ole pelkkä aikomus, vaan valmistakin on jo tullut.

Myös itselleni ja omille lapsilleni on kaikille omat muistolaatikot, jotka on hyvä käydä läpi aina silloin tällöin. Jonkin verran on säilynyt myös omia lapsuusmuistoja muun muassa lelujen muodossa. Osan olen tosin antanut jo omien lasteni leikkeihin, ja sen jälkeen lelut saavat jatkaa taas jonkun toisen ilona.

Harrastukset

Makuuhuoneen kaapista vaatehuoneeseen siirtämäni askartelu- ja taidetarvikkeille on varattu kokonaan oma hylly. Näille olen tarkoituksella valinnut läpinäkyvät laatikot. Voin hakea inspiraatiota materiaaleista ottamatta laatikoita esille, ja löydän tarvitsemani laatikon nopealla silmäyksellä.

Vaatehuoneessa on tilaa myös aiemmin keräämilleni leluille ja nukeille, joita käytän edelleen käytän valokuvausharrastuksissani.

Vanhat lehdet

Olen vuosien saatossa kerännyt aikakauslehtiä lähinnä 50-70 –luvuilta, niitä on pari kassillista ja pari laatikollista. Yksi lempijutuistani on uppoutua noiden vuosikymmenten henkeen vanhoja lehtiä selailemalla. Olen kuitenkin valmis laittamaan näitä lehtiä kiertoon sitä mukaa, kun olen skannannut niistä parhaat palat. Totuuden nimissä tämäkin on ikuisuusprojekti, koska sille on nykyisessä elämäntilanteessa harvoin aikaa.

Nyt enää silmäys vinttikomeroon ja inventaario on valmis!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Vaatehuone

  1. Voi kun pääsisi uuteen kotiin ja miettimään säilytysratkaisuita, outo mikä outo ;) Inhoan epäjärjestystä, joku lapsuudentrauma?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s