Rentoutumisen alkeita

Rentoutuminen on tuntunut minusta haasteelliselta niin kauan kuin saatan muistaa. Ihan jo siksikin, että aika harvoin tuntuu luontevalta olla paikallaan tekemättä mitään. Yhden asian tekeminen kerrallaan ei sekään ole ollut se omin juttuni. Kun joskus vielä ehdin katsoa televisiota, tein aina jotain muuta samalla – vähintäänkin neuloin. Olen myös harmitellut sitä, kuinka lukeminen ja neulominen yhtä aikaa on hieman hankala yhdistelmä. Vaikka on sitäkin tullut tehtyä. Jopa televisiota katsellessa.

Tätä voi tietysti ajatella jonkinlaisena tehokkuutena, mitä se ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Haluan oppia olemaan läsnä käsillä olevassa hetkessä. Haluan opetella nauttimaan yhden asian tekemisestä kerrallaan. Miksiköhän se ei ole tähän mennessä riittänyt? Olenkohan ehkä tarkoituksella pyrkinyt pitämään jonkinlaista taustamelua mielessäni, jotain tukahduttaakseni?

Syyskuun alussa pääsin kokeilemaan ja opettelemaan rentoutumista NLP-kurssilla. Teimme useita rentoutuksia, ja lisäksi harjoittelimme niitä keskenämme. Kurssilla rentoutukset olivatkin erityisen tervetulleita hengähdyshetkiä. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka ihan lyhyetkin rentoutukset vaikuttivat jaksamiseen. Tai kuinka rentoutuksen saattoi tehdä ihan vain siinä tuolilla istuen. Huomasin, että käsitykseni rentoutumisesta ja rentoutumisen mahdollisuuksista olivat olleet ehkä hieman kapeita.

Kun suhtauduin asiaan avoimin ja uteliain mielin, rentoutuminen alkoikin sujua. Olin aivan ihastuksissani, kun muutaman kerran jälkeen huomasin, kuinka rennoksi voin itseni saada, ja miten hyvältä se kehossa tuntuu. Ihaninta on se tila valveen ja unen rajamailla, ja kuinka se vain jatkuu ja jatkuu. Saatoin välillä käydä melkein unessakin, mikä itseni tuntien oli aika hämmästyttävää.

Mielikylpy

Ettei tämä juuri opittu taito pääsisi unohtumaan, kävin viime maanantaina kokeilemassa rentoutumista Mielikylvyssä. Mielikylpy on kesällä Tampereelle perustettu rentoutussali. Tarkoitukseni oli käydä siellä jo ennen NLP-kurssia, ja olisikin ollut mielenkiintoista nähdä, kuinka olisin osannut rentoutua siellä ihan kylmiltään!

Nyt ensimmäisellä kerralla kävin Diamond in me -tunnilla, jonka ohjasi NLP-koulutus Timantin Katri. Katrin rentoutukset tulivat tutuiksi jo kurssin aikana, joten tämä oli edelleen tällainen pehmeä lasku rentoutusten maailmaan.

Oli kyllä ihanaa! Rentoutuminen tuntui vaivattomalta, ja kävin välillä unessakin – ilmeisesti juuri sopivan hetken, koska rentoutuksen jälkeen olo oli miellyttävän virkistynyt. Nuo divaanit ovat oikein mukavat, ja asentoa voi halutessaan myös säätää.

Tällainen rentoutussali on mielestäni aivan loistava idea, ja aion käydä kokeilemassa koko tarjonnan, eli yhdeksän erilaista rentoutustuntia. Perjantaina on vuorossa Matkustamo. Odotan mielenkiinnolla, minne päädyn!


Kirjoitan blogissa omista, aidoista kokemuksistani. Kirjoitukseni eivät ole maksettuja mainoksia.

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Rentoutumisen alkeita

  1. Mielikylpy vaikuttaa mielenkiintoiselta paikalta. Jospa joskus voisi järjestää pidemmän ajan Tampereen suunnalle, niin voisi mennä kokeilemaan… Rentoutumiselle olisi todella tilausta!

  2. Ihanaa, että taas eksyin sun blogiin! Tuntuu, että voin hirmuisen monessa asiassa samaistua sun teksteihin. :) Tällä hetkellä itsellä on totaalinen kirjoitusplokki, seuraavaksi varmaan löpisen siitä miten kävin päivän aikana vessassa, kun sää-aiheenkin käytin jo tänään. Hienoa, että sulla riittää tekstiä!

  3. Hei Anna! Kiva, että eksyit! Mukava saada tällaista palautetta. Toivottavasti kirjoitusplokki väistyy. Niitä on välillä täälläkin. Tällä hetkellä haasteellisinta on löytää aikaa, jolloin ehtisis/jaksaisi jäsennellä ajatuksia tekstiksi. Kaikenlaista olisi mielessä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s