Unelmia postikorteissa

Post Our Dreams

Syyskuun lopulla Täysii-seminaarissa sain käsiini pari tällaista postikorttia. Ideana on kirjoittaa ja piirtää oma unelma kortin kääntöpuolelle, ja lähettää kortti postimerkillä varustettuna kortissa olevaan osoitteeseen. Vastaanottaja skannaa unelman tätä varten perustettuun blogiin.

Mieleeni tuli heti Frank Warrenin PostSecret, johon olin vuosia aiemmin törmännyt. Tällaiset projektit ovat aina kiehtoneet ja innostaneet minua monella tasolla. Lähdetään vaikka ihan siitä, että oikean postin lähettäminen ja saaminen on aina mukavaa. Salaisuuksien ja unelmien kirjoittaminen koko maailmalle, vaikkakin anonyymisti, voi olla ihmiselle merkittävä kokemus. Muiden unelmista lukeminen ja erilaisten toteutusten näkeminen on mielenkiintoista ja inspiroivaa.

Mietin tietysti, kuka oli saanut idean tällaisesta Post Our Dreams –projektista, ja mistä kaikki oli lähtenyt. Pian tarjoutuikin tilaisuus tavata tämä henkilö kasvotusten.

Olli

Olli Lukkari, 22, opiskelee Jyväskylässä luokanopettajaksi ja erityisopettajaksi. Opintojen lisäksi Olli soittaa pianoa, säveltää ja puuhailee erilaisten projektien parissa.

Ensimmäiset postikortit projektia varten Olli teetti viime kesäkuussa. Samoihin aikoihin hän oli alkanut kerätä unelmia myös kavereiltaan, sekä tuntemattomilta ohikulkijoilta. Feissaustakin työkseen tehneelle Ollille tämä tuntui aiemmasta ujoudesta huolimatta luontevalta tavalta lähestyä ihmisiä.

Olli haluaa inspiroida ihmisiä, kannustaa heitä sekä unelmoimaan, että ilmaisemaan unelmiaan. Postikortteja on painettu nyt yli 2000 kappaletta, ja parhaillaan Olli etsii yhteistyökumppaneita eri aloilta.

Annetaanpa Ollin kertoa omin sanoin projektistaan ja ajatuksistaan.

Ihmisten kohtaaminen

– Tuntemattomien ihmisten lähestyminen kadulla jännittää aina, mutta sosiaalinen elämäntapa ja pelkojen jatkuva voittaminen ovat tulleet jo osaksi identiteettiä. Olen projektin aikana muuttunut ja entisestäni rohkaistunut, saanut valtavasti itsevarmuutta ja -luottamusta. Sivuani on katsottu yli 5000 kertaa, ja olen tavannut projektin myötä paljon hienoja ihmisiä.

Matkasta nauttiminen

– Nyt on kulunut runsaat kolmisen kuukautta ensimmäisen unelman julkaisusta. Paljon on vielä edessäpäin, mutta on tärkeää myös nauttia matkasta. Nimenomaan tämä nauttiminen onkin välillä ollut itselleni vaikeaa. Onneksi järjestin juuri pienet pippalot kavereideni kanssa juhliakseni tähänastista menestystäni.

Unelmoiminen

– Unelmoin ihmisten inspiroimisesta, maailmasta jossa ihmiset kannustaisivat ja auttaisivat toinen toisiaan. Unelmoin, että voisin musiikillani jonain päivänä inspiroida ja koskettaa monia ihmisiä. Haluaisin jossain vaiheessa kokeilla kulkurielämää jonkin aikaa, reissata ympäri maailmaa yöpyen ihmisten luona, levittäen samalla Post Our Dreamsin sanomaa, kiertää seminaareissa, tapahtumissa ja kouluissa puhumassa.

Unelmien toteuttaminen

– Uskokaa unelmiinne. Ja olkaa hullunrohkeita. Miettikää mitä otatte mukaan unelmienne matkalle, mitä pakkaatte reppuunne. Jos mahdollista, etsikää käsiinne kokeneita matkustajia ja kyselkää heiltä neuvoja. Ottakaa kaveri tai useampi mukaan, niin on kivempi matkustaa. Ja minuun saa ehdottomasti ottaa yhteyttä unelma-asioissa, hyvien bileiden merkeissä tai muuten vaan. Rakastan uusien ihmisten tapaamista! Ainut mitä vaaditaan on hyvä asenne – tai halu saavuttaa sellainen.

Kiitos, Olli!


Post Our Dreams -blogi
Olli puhuu projektistaan Tampereella Rauta Ysissä 12.11.2012.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s