Kolme vinkkiä järjestykseen

Toimin viime viikon ammattijärjestäjien Facebook-sivun emäntänä, ja ajattelin julkaista kolme viikon aikana  jakamistani vinkeistä myös täällä blogissa.

Viisi askelta muutokseen

Uuden vuoden alku on usein myös monen muun uuden asian alku. Mikä olisi yksi sellainen asia, jonka haluaisit muuttaa koti- tai työympäristössäsi?

Jos asia tuntuu isolta, voit jakaa sen niin pieniin osiin kuin on tarpeen. Millaisen askeleen jaksat varmasti kerralla ottaa? Luota siihen, että jokainen pienikin askel vie lähemmäksi haluamaasi lopputulosta.

Kirjaa kalenteriisi seuraavat viisi askelta haluamasi asian toteuttamiseksi, ja toimi suunnitelmasi mukaan! Jos viidellä askeleella ei tule vielä valmista, onnittele itseäsi välitavoitteen saavuttamisesta ja kirjaa ylös seuraavat viisi askelta.

Sovella toimivaksi todettua

1) Katsele kotiasi ja pane merkille asiat, jotka tuovat sinulle iloa ja helpottavat arkeasi. Ne voivat olla yksittäisiä asioita, tai toimivia kokonaisuuksia.

2) Iloitse niistä ja mieti, kuinka näitä hyviä asioita ja keinoja voisi soveltaa kotisi mahdollisiin ongelmakohtiin.

Pieni luopumisprojekti

Jouluna useimpien kotien tavaramäärä kasvaa. Jos tällä hetkellä mietit, mihin tämän kaiken laittaisi, on jostain päästä mahdollisesti karsittava hieman.

Ehkä voit luopua yhtä monesta tavarasta kuin mitä joulu toi uusia tullessaan? Kirja kirjasta, esimerkiksi. Urakka voi tuntua helpommalta, jos sovit itsesi kanssa tietyn ajanjakson, jolloin luovut yhdestä tavarasta päivässä.

Kannattaa suunnitella jo etukäteen, kuinka lähtevät tavarat saadaan mahdollisimman pian oikeasti uusiin osoitteisiin. Lähistöltä voi löytyä jonkin hyväntekeväisyystahon keräyspiste tai myymälä, jonne voi viedä yksittäisiäkin lahjoituksia. Voit myös kerätä tavarat laatikkoon ja toimittaa ne uuteen kohteeseen projektisi päätteeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s