Viissataakuus ikkunaa

Internet-käyttäytymiseni on perheessämme yleinen vitsi. Selaimessani on tälläkin hetkellä auki kymmeniä välilehtiä.

Artikkeleita ja kokonaisia sivustoja, joihin on tarkoitus tutustua heti tilaisuuden tullen. Muun muassa Twitteriä ja Facebookia seuraamalla niitä tulee lisää jatkuvalla syötöllä. Samanhenkiset ihmiset jakavat linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin, joita en kuitenkaan juuri sillä hetkellä ehdi lukea, koska teen parhaillaan jotain muuta – ja ihan vain nopeasti vilkaisen Twitteriä siinä sivussa.

Toinen epäedullinen tapani on siis hyppelehtiä välilehdeltä toiselle silloinkin, kun olisi järkevämpää keskittyä vain siihen, mitä ihan oikeasti on tekemässä. Yksi hyvä syy lisää opetella pitämään välilehdet minimissä.

Ongelmaan on olemassa useitakin ratkaisuja, ja kokeilen niistä nyt kahta:

Kippt
Kipptin avulla voin kerätä kiinnostavat linkit yhteen paikkaan ja jakaa ne samalla myös muille. Linkkiä klikkaamalla näet julkisen profiilini ja listani, joihin kerään minua kiinnostavia linkkejä aihepiireittäin. Kirjoitushetkellä olen ehtinyt luoda vasta yhden listan, Simplify | Yksinkertaista, mutta lisää tulee uusien linkkien myötä. Pyrkimykseni on luoda harkittu kokonaisuus.

Pocket
Pocket tunnettiin aiemmin nimellä Read It Later, mikä kertonee olennaisen. Kun löydän artikkelin, johon haluan palata myöhemmin, voin laittaa sen Pocketiin. Puhelimestani löytyy niin ikään Pocketin sovellus, jolloin voin palata tallentamiini artikkeleihin myös sitä kautta.

Nyt selaimessani on osoitekentän vieressä pienet painikkeet sekä Kipptille, että Pocketille. Linkkien tallentaminen on helppoa, ja välilehden voi sulkea saman tien. Katsotaan, kuinka käy!

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Viissataakuus ikkunaa

 1. Tällä kahdeksan välilehteä, mikä on aika normi minulle.

  Tuttu tilanne tuo, että luettavaa ja tutustuttavaa tulee vastaan enemmän kuin on aikaa lukea. Usein se johtaa päämäärättömään, todella pitkäkestoiseen netissä notkumiseen. Oikeampi lähestymistapa olisi hyväksyä, että kaikkea ei millään ehdi omaksua.

  En tee listoja ”tutustu myöhemmin” linkeistä. Olen ajatellut, että jos aiheet palaavat mieleen myöhemmin, saan googlattua ne esiin. Yksi hyvä esimerkki tästä oli jostain netistä lukemani kirjoitus, jossa sanottiin jotain tämäntapaista: ”uutiset ihmisten kasvoilta ja kellonajan auringosta”. Jokaisen yksinkertaistajan kannattaa googlata tämä, jos juuri nyt on aikaa. Ei se haittaa, vaikka jotain kiinnostavaa jää lukematta.

  Hyvää Uutta Vuotta! Matka kohti yksinkertaista jatkuu!

 2. Kiitos näkökulmastasi, Katriina-kollegani!

  En ajattelekaan, että ehtisin lukea ja omaksua kaiken vähänkään kiinnostavan. Laitan harkiten säästöön jutut, joihin ihan todella haluan palata ja laittaa aikaani. Monen jutun annan mennä pienellä silmäilyllä tai lainkaan lukematta. Alan tuntea itseäni sen verran hyvin, että suunnilleen tiedän, mihin asioihin oikeasti tulee palattua. Muiden annan mennä.

  Omaan muistiini en nykyisessä elämäntilanteessa luota. Kirjoittelen asioita muistiin pitkin päivää, usein vain jokusen tukisanan, ja jo samana iltana saatan ihmetellä, että olenko tuollaisenkin idean ehtinyt saada. Ilman muistikirjaa moni hieno juttu olisi jäänyt toteuttamatta.

  Omalla kohdalla muistiinpanot selkeyttävät elämääni huomattavasti. Kun omaa aikaa vapautuu, voin valita sopivan homman nopeasti. Muussa tapauksessa kuluu pitkät ajat vain haahuillen ja miettien, että mitäköhän kaikkea olinkaan ajatellut tehdä.

  Elän vielä tätä pienten lasten vanhempien kroonista univaje-elämää, tasapainoilen kotiäitiyden ja yrittäjyyden välillä. Nämä keinot auttavat minua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s