Selkeyttä sähköpostilaatikkoon

Edellisen kirjoitukseni jälkeen nettiselaimeni välilehtien määrä on kutistunut kymmenistä muutamaan.

Varsinkin Pocket on osoittautunut todella mukavaksi käyttää. Olen tallentanut sinne harkiten artikkeleita, joista olen saanut ajatuksia tai ideoita työhöni liittyen, ja joihin aion oikeasti palata myöhemmin. Erityisen käteväksi Pocketin tekee sen kännykkäsovellus. Voin aivan samalla tavalla laittaa sivuja talteen puhelimella nettiä selatessani. Samoin voin lukea tallentamiani artikkeleitapuhelimella, vaikka olisin tallentanut ne koneellani.

Kipptiin olen laittanut lähinnä sellaisia linkkejä, jotka olen ehtinyt silmäillä paremmin ja joista arvelen olevan iloa blogieni lukijoille, asiakkailleni ja muulle tuttavapiireilleni.

Nyt kun välilehtien määrä on saatu hallintaan, on aika yksinkertaistaa sähköpostia. Siinäpä sitä työmaata onkin! Ennen kaikkea omissa syvään juurtuneissa tavoissani käyttää sähköpostia, mutta siihen palaan hieman myöhemmin. Ensin keskityn järkeistämään postilaatikkoni, sekä saapuvan postin.

Työn ja vapaa-ajan erottaminen

Minulla on kaksi varsinaisesti käytössäni kaksi sähköpostiosoitetta. Virallisempi sähköposti, jota käytän myös työssäni, ja vähemmän virallinen kaikkeen muuhun sähköpostiliikenteeseen. Ohjasin nämä kaikki ennen samaan osoitteeseen, mutta syksyn mittaan opin, että omalla kohdallani on viisaampaa pitää nämä kaksi erillään, jotta voin omaa jaksamista tukeakseni vetää selkeämmän viivan työajan ja vapaa-ajan välille.

Postilaatikon yksinkertaisena pitäminen

Varmistan päivittäin, ettei sähköpostilaatikkooni jää lojumaan mitään turhaa. Nopeasti hoidettavat asiat hoidan heti, kun luen sähköpostin ensimmäistä kertaa. Jos minun täytyy palata sähköpostiin paremmalla ajalla, merkkaan sähköpostin tähdellä. Tämä on toiminut minulla hyvin.

Muutamia kehittämisen paikkoja löytyy. Jätän joitain sähköposteja esille muistutuksena itselleni jostain ideasta, ja nämä ideat opettelen nyt siirtämään suoraan muistikirjaani, jolloin voin poistaa kyseisen sähköpostin heti. Voisin muutenkin opetella rohkeammin poistamaan sähköposteja sen sijaan, että arkistoisin niin paljon. Arkisto ja lähetettyjen sähköpostien kansio vievät turhaa tilaa, ja kaipaavat karsimista isolla kädellä.

Saapuvan postin määrä ja laatu

Jokaisen uutis- ja mainoskirjeen kohdalla haluan entistä tietoisemmin pysähtyä miettimään, haluanko jatkossakin saada kyseistä postia. Luenko? Tarvitsenko? Jäänkö jostain oleellisesta paitsi, jos lopetan tilauksen? Jos olen joskus aiemmin ollut jostain asiasta kiinnostunut, se ei välttämättä enää ole minulle tärkeä.

Saan sähköpostiini paljon ilmoituksia sosiaalisessa mediassa tai muualla verkostoissani tapahtuvista asioista. Nämä ovat nyt tarkemmassa syynissä. Mistä asioista tarvitsen ilmoituksen sähköpostiini? Tarvitsenko tiedon heti vai riittäisikö harvemmin lähetettävä kooste? Mitkä asiat tarkistan joka tapauksessa heti sopivan hetken tullen kyseisessä mediassa?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s