Sukat kainalossa väärään suuntaan

Olen muutaman minuutin myöhässä aikataulusta, joten astelen kohti hammaslääkärin vastaanottoa reippain askelin. Hetken kuluttua havahdun ja huomaan käveleväni iloisesti väärään suuntaan. Olen kotikulmillani, ja osaan kyllä reitin tutulle hammaslääkärille. Mieleni vain ei ole lähimaillakaan.

Kotona keräilen leluja paikalleen. Huomaan lattialle jääneet sukat, ja nappaan ne kainalooni, koska olen kohta menossa pyykkikorin ohi. Jonkun ajan kuluttua huomaan, että kainalossani tuntuu erikoiselta. Mikäs siellä nyt – ai niin, nämä sukat! En osaa sanoa, kuinka kauan olen pyörinyt ympäriinsä sukat kainalossa.

Tyhjennän ruokakassia keittiön työtasolle ja siitä jääkaappiin. Paitsi että jääkaappiin onkin menossa kännykkä. Tajuan tilanteen, kun sekunnin murto-osan koitan miettiä, mille hyllylle puhelin olisi järkevä sijoittaa.

Olen kirjoittanut läsnäolon haasteista aiemmin toisessa blogissani. Haluan olla tässä hetkessä, mutta edelleen sen harjoitteleminen välillä unohtuu. Tiedän, että minun on usein vaikea jättää hommia kesken niin, että myös ajatukseni olisivat mukana, kun siirryn seuraavaan hommaan. Teen edelleen liian monia asioita yhtä aikaa, jolloin käy helposti niin, etten keskity kunnolla yhtään mihinkään.

Mikä avuksi? Olennaisen erottaminen epäolennaisesta nyt ainakin. Turhien asioiden karsiminen, jolloin tarpeellisten asioiden tekemiseen on enemmän aikaa. Silloin on helpompi luottaa siihen, että kaiken ehtii tehdä, vaikka keskittyisi yhteen asiaan kerrallaan. Todennäköisestihän tekeminen on tällä tavalla entistä sujuvampaa. Olisiko mahdollista, että tämä näkyisi myönteisesti myös lopputuloksessa? Parempaa vähemmällä vaivalla?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s