Yksinkertaistamisen avain

Yksinkertaistamisen tarkoitus on tehdä tilaa tärkeälle. Haluan, että minulla on tilaa, aikaa ja energiaa niille asioille, jotka ovat minulle oikeasti merkityksellisiä.

Yksinkertaistamisen avain on olennaisen valitseminen. Se toimii tietenkin vasta silloin, kun tietää, mikä on olennaista. Ja ennen kaikkea – mikä on olennaista juuri nyt. Olen aina ollut kiinnostunut lukemattomasta määrästä asioita, mutta kaikkeen ei voi keskittyä yhtä aikaa. Yritetty on!

Teemme jatkuvasti valintoja, vaikka emme varsinaisesti tiedostaisikaan niitä. Tosin siinä tapauksessa ne ovat ennemminkin opittuja tapoja kuin todellisia valintoja. Parhaimmillaan tavat tukevat meitä tavoitteissamme, mutta useimmilla meistä on myös niitä tapoja, jotka estävät meitä keskittymästä olennaiseen. Tapoihin voi alkaa vaikuttaa, kun niistä tulee tietoiseksi. Onko se, mitä nyt teen, olennaista juuri nyt?

Jos käsitykset itselle olennaisista asioista poukkoilevat päässä valtoimenaan, niistä voi olla vaikea saada otetta. Itselleni asiat jäsentyvät parhaiten kirjoittamalla, vaikka vain listoja. Mitä haluan saada aikaiseksi tänään? Tässä kuussa, tänä keväänä, vuoden aikana? Näihin kysymyksiin vastaamalla on jo huomattavasti helpompi hahmottaa, mitä asioita tekemällä kuljen oikeaan suuntaan.

Samalla tavalla voin miettiä, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä, mistä asioista nautin ja mitä asioita tekemällä voin hyvin. Kun tietoisesti valitsee itselleen hyviä, olennaisia asioita, monet epäolennaisuudet väistyvät elämästä melkein kuin itsestään. Huomaan ne, ja annan niiden mennä.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Yksinkertaistamisen avain

  1. Juuri näin, ihanasti kirjoitit! Tietoisia valintoja ajelehtimisen sijaan ja itse tehtyjä päätöksiä sen sijaan, että antaa jonkun tai jonkin muun päättää puolesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s