Järjestäisitkö kotikirpparin?

Muutama viikko sitten pidin Joensuussa Selkeämpää arkea -tapaamisen. Puhuimme muun muassa kotona kaaosta aiheuttavista asioista, ja lasten pieneksi käyneet vaatteet paljastuivat yhdeksi tällaiseksi haasteeksi.

Maaret oli miettinyt kirpparipaikan varaamista ja Huuto.netin kautta myymistä jo puolisen vuotta, mutta asia tuntui niin työläältä, että hanke oli lykkääntynyt. Samaan aikaan kirpparille menevien vaatteiden kasat olivat kasvaneet kasvamistaan.

Keskustelun lomassa Maaret heitti ajatuksen kotikirpparista. Idea herätti innostusta vaivattomuudellaan, ja mietimme yhdessä erilaisia toteutustapoja. Eilen sain ilokseni kuulla, että Maaret oli toteuttanut kotikirpparin hyvällä menestyksellä. Tässä idea haastattelun muodossa kaikkien sovellettavaksi:

Mitä kotikirpparillasi oli myytävänä?

Kirpparilla oli tarjolla pääasiassa lasteni pieneksi jääneitä sisä- ja ulkovaatteita, kenkiä, sekä yksi kasa aikuisten vaatteita.

Kuinka toteutit kirpparin?

Halusin toteuttaa kotikirpparin itselleni mahdollisimman matalalla kynnyksellä, joten laitoin samassa kaupungissa asuville tutuille äideille Facebookissa viestiä, että lauantaina klo 13-15 olisi kotikirpparia tarjolla.

Osan vaatteista laitoin Ikea-kasseihin koot sekaisin. Talvi- ja välikausivaatteet levitin sohvalle niin, että poikien vaatteet olivat toisessa päässä ja tyttöjen vaatteet toisessa. Lisäksi oli tehnyt kaapin päälle tyttöjen 128-134 cm – kasan, sekä poikien 122-128 cm -kasan lappuineen. Yhdellä nojatuolilla oli 110-116 -senttisiä vaatteita, ja toisella nojatuolilla aikuisten vaatteet.

Ihmiset tekivät haluamistaan vaatteista omia pinojaan sitä mukaa, kun niitä löytyi. Sovimme heti aluksi, että kaikki saavat tehdä rauhassa kasansa, ja katsotaan hinnat sitten lopussa, jolloin jokainen voi päättää, mitä ottaa. Ilmeisesti määrittelin hinnat kohdalleen, kun ihmiset ottivat kaiken, mitä olivat kasanneet.

Millaisen vastaanoton kirpparisi sai?

Ihmiset olivat liikkeellä kiireettömällä ja iloisella mielellä. Paikalle saapui neljä äitiä, joista kolmella oli muksut mukana. Lapset leikkivät meidän lasten kanssa lastenhuoneissa, ja kaikilla oli mukavaa. Jälkikäteen paikalla olleet olivat erittäin tyytyväisiä ostoksiinsa, ja kiittelivät, että lapset olivat myös nauttineet leikeistään.

Kuinka paljon vaatetta meni kaupaksi?

Vaatteita siirtyi uusiin osoitteisiin kuusi muovikassillista. Pääasiassa lasten sisävaatteita, yhdet uudet goretex-kengät, sekä muutamat ulkotakit. Niin ja muutama aikuisten vaate.

Kuinka lopputulos näkyy kotonasi?

Olen todella tyytyväinen, että uskalsin ottaa askeleen ja toteuttaa kotikirpparin. Tuli hyvä mieli, kun pystyin luopumaan tavaroista, tai vapauttamaan ne kiertoon. Hyvää mieltä tuotti nähdä omille lapsille kuuluneiden kauniiden vaatteiden pääsevän uudestaan käyttöön, ilahduttamaan seuraavia lapsia ja heidän äitejään. On paljon helpompi hengittää olohuoneessa nyt, kun tiedän, että osa tavarasta on jo saatu kiertoon.

Jäljelle jääneet kasat tuntuvat hallittavimmilta, kun niitä on järjestänyt koon ja vaatetyypin mukaan. Myös ajatus Huuto.netistä tuntuu helpommalta, kun ”luopumistyö” on jo tehty.

3 ajatusta artikkelista “Järjestäisitkö kotikirpparin?

  1. Hyvä idea! Olen ratkaissut tämän ”myynti-ongelman” meidän perheessä unohtamalla sen kokonaan. En kuitenkaan saa laitettua pieniä vaatteita myyntiin.. Joten olen suoraan lajitellut pienet vaatteet ystäväperheen nimen mukaan ja kun nähdään niin saavat itse penkoa kassista jos on mitään tarpeellista. Jos vaatteet eivät tästä vielä ole lähteneet kiertoon, niin ne siirtyvät kierrätyskassiin, jota tyhjennän vaatekeräykseen kaatopaikalla käydessä. Eli vaatteet jotka käyvät pieneksi suoraan kaapista, eivät täällä jää kerääntymään mihinkään. Mutta toisin on niiden vaatteiden laita jotka olen varastoinut lapsen taaperoaikana varastoon. Laatikkovuoren läpikäyminen tuntuu jo ajatuksena kauhealta :D

  2. Voisin pitää kirjakirpparin kotonani. Tunnen runoilijoita, joten voisin hyvällä onnella saada tänne esiintyjänkin lukemaan runojaan. Kirjoja on liikaa, mutta niitä on ikävä raahata kirppiksille. Välillä vien muutaman kirjan kirjaston kierrätyskärryyn.

  3. Elli, minäkin jouduin jossain vaiheessa toteamaan, että en vaan yksinkertaisesti saa nyt vaatteita myyntiin ainakaan perinteiselle kirpputorille tai nettiin. Suurin osa on mennyt Pelastusarmeijan tai muiden vastaavien keräyslaatikoihin. Onnea taaperovaatteiden läpikäymiseen, jossain vaiheessa!

    Liiolii, ihana ajatus!! Tuostahan saisi huikean illan!

    Kirjaston kierrätyskärry on huippu juttu, muttei niin hauska kuin ajatus kirjakirpparista kotona!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s