Olennaisin löytyy elämästä itsestään

Haastattelu | Ilona

Tämän viikonvaihteen Iltalehden mukana tulevassa Ilonassa neljä naista kertoo ostotottumustensa muuttamisesta. Ostelun jäämisestä seurasi säästyneitä euroja ja lisää vapaa-aikaa. Ohesta löytyy myös haastatteluni otsikolla Vähemmän on enemmän.

Kuten Elämän flow -blogin Katri totesi pari päivää sitten omassa blogikirjoituksessaan, kodin raivaaminen voi olla silmiä avaava kokemus: ”Kun lappaa menemään kassikaupalla tavaraa, jota ei ole vuosiin tarvinnut, alkaa väkisinkin kyseenalaistaa uusien tavaroiden hankintaa.”

Yhä harvemmalle itseensä satsaaminen tarkoittaa tavarapaljouden kasvattamista. On huomattu, ettei hyvinvointi kohene ostelulla, vaan siinä käykin päinvastoin. Hyvinvointia tuo sen sijaan elämä itse – arjen pienten asioiden huomaaminen elämyksinä, luovuus, läsnäolo, itsensä kuunteleminen ja aidot ihmissuhteet.

Samalla herätään kunnioittamaan myös muiden tilaa. Kun omaa kotia ei halua enää täyttää tavaralla, ostetaan muillekin harkitummin ja materialle nähdään yhä enemmän vaihtoehtoja.

Ilona 15.6.2013: 4 x menin ostoslakkoon

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s