Luovan illan taikaa

DIY Valmentava tehtäväkirja

Keskiviikkona pidin ensimmäisen DIY Valmentava tehtäväkirja -workshopin. Idea on kokonaan itseni kehittämä, joten oli erityisen jännittävää nähdä, kuinka kaikki toimisi käytännössä.

Tehtäväkirja on sukua päiväkirjalle, mutta se sisältää valmiita tehtäviä. Valmentavasta näkökulmasta laaditut tehtävät ohjaavat itsetuntemukseen, merkityksellisyyden kokemiseen, ratkaisukeskeisyyteen, positiivisuuteen, ja oman elämän hallintaan. Kirjat tehdään workshopeissa ja täytetään omaan tahtiin kotona.

Koko prosessi on juuri niin luova kuin itse haluaa sen olevan. Kirjat tehdään luonnosvihkoihin, jolloin tehtäviä voi toteuttaa kirjoittamalla, piirtämällä, maalaamalla, tai valmiita kuvia ja tekstejä liimaamalla. Jokainen sivu voi todellinen oman minän taideteos.

DIY Valmentava tehtäväkirja

Illasta tuli hurjan mukava. Tunnelma oli leppoisa. Oli aikaa olla ja ajatella, askarrella ja sommitella, vaihtaa ajatuksia.

Erityisen antoisaa oli kohdata yhdessä se aloittamisen korkea kynnys. Siis nytkö me vaan aloitetaan tähän?! Siisti uusi vihko odottaa tyhjine sivuineen ensimmäistä tehtäväänsä, ja itsekritiikin peikot väijyvät niskan takana. Kaikenlaisia kommelluksia sattuikin, mutta ne johtivat vain entistä luovempiin ratkaisuihin, joita ei muuten olisi tullut edes keksineeksi. Mikään ei mennytkään pilalle!

Flickrissä kommentoitiin: ”Oli rauhoittava ja mukava ilta! Oli hauskaa kun välillä sekoiltiin ja tehtiin juttuja ihan miten sattuu, mutta virheet ovat sallittuja!”

Illan aikana huomasin, että olen nauttinut tällaisesta aina. Saman pöydän ääressä olemisesta, kuitenkin jokainen omaa juttuaan tehden. Välillä huoneeseen laskeutuu keskittynyt hiljaisuus, välillä syntyy syvällisiäkin keskusteluja. Olen viettänyt ystävieni kanssa aikoinaan paljonkin aikaa juuri näin. Tätä olen kaivannut. Juuri tätä haluan tehdä.

Kahdeksantuntinen workshop on tällä kertaa jaettu kahdelle illalle, ja tapaamme seuraavan kerran ensi keskiviikkona. Mielenkiintoista kuulla, mitä ensimmäisen illan aikana alkoi itää ja millaisia hetkiä tehtäväkirjan parissa on vietetty tämän kuluneen viikon aikana.

Alustavana ajatuksena on pitää seuraava DIY Valmentava tehtäväkirja -workshop lokakuisena lauantaina yhtenä koko päivän tapahtumana. Voit lukea lisää luovasta valmennuksesta Luovat Huoneet -sivultani. Etusivulta voi tilata ilmaisen inspiraatiokirjeen, jossa ilmoitan myös tulevista workshopeista.

Pari kommenttia vielä Facebookista:
”Kiitos Sandy eilisestä, mukava tunnelma ja luovaa tekemistä!”
”Mielenkiintoinen ilta! Mukava fiilis jäi ja paljon ideoita ja ajatuksia.”

Kiitos!

9 ajatusta artikkelista “Luovan illan taikaa

  1. Näyttää todella kivalta puuhalta! Jännityksellä jään odottelemaan raporttia tehtäväkirjojen edistymisestä :)

  2. Pääsisitpä mukaan, Elli! Täältä laitetaan raporttia tulemaan heti pikimmiten. :)

  3. Niin ja vielä – tuo lokakuinen lauantai voi olla juuri se, milloin pääsen mukaan! Jee! :D

  4. Olisi upeaa, jos pääsisit! Se olisi 19.10. toteutuessaan, ja toteutuminen näyttää hyvin todennäköiseltä.

  5. Tämä vihko on joka päivä ollut työn alla ja paljon enemmän olen ajatellut itseäni kuin ennen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s