Tuo mörkösi valoon

Ennen illan tapahtumaa

Ma 29.7.2013

Kaikki valmiina antoisaa iltaa varten. Ohjelmassa oli tällä kertaa keskusteluilta kodin järjestämisestä lapsiperheiden haasteilla höystettynä.

Ilta toi mukanaan huojentavaa vertaistukea, monenlaisia näkökulmia, selkeyttä omiin tavoitteisiin, keinoja toimivan järjestyksen luomiseen, uusia ideoita, sekä uudenlaista toiveikkuutta. Kaikki on mahdollista, kun tavoitteeseen johtavat askeleet suunnitellaan omien voimavarojen mukaan.

On terapeuttista puhua ääneen oman kotinsa kipukohdista ja huomata, että moni muukin käy sitä samaa kamppailua. Kun tuo mörkönsä valoon, ne kutistuvat, eikä niillä ole enää samanlaista otetta meihin kuin ennen. Näissä illoissa on aina runsain mitoin vapautunutta naurua.

Seuraavana päivänä sain viestin, että konkreettisiin toimiin oli ryhdytty menestyksekkäästi vielä saman illan aikana.

{ valokuvapäiväkirja }

2 ajatusta artikkelista “Tuo mörkösi valoon

 1. Mukana olin ja oli silmiäavaava kokemus:) Vielä kotimatkalla autossa tuli tunnustettua monenlaista. Hamsteri kun olen, olen säilytellyt ja säästänyt monenlaista. Heti seuraavana päivänä kävin poikani huoneen kimppuun ja sain sen kuntoon iltaan mennessä. Valokuviakin tuli otettua, huonolla kännykällä tosin. Ne kun saisin koneelle ja jotenkin jäsenneltyä, niin se olisi taas pikku palkinto tehdystä työstä.
  15 minuuttia kerrallaan tuntuu liian pieneltä ajalta tässä kaaoksessa, mutta se on tosi lohduttava. Minun ei tarvitse tehdä tätä kerralla. Ja tulihan se jo itkukin tässä hommassa, kun teki liian pitkään ja havaitsi omat heikkoudet: Mitä ihmettä olen ajatellut, kun säästän rikkinäisiä lampunvarjostimia ja koppuraisia kenkiä???
  Olen nyt kesän aikana vaivihkaa kyllä mennyt siihen suuntaan, että laatikoita on tullut katseltua läpi. Samoin tänä vuonna olen karsinut elämästäni monenlaista menoa ja ylimääräistä harrastusta pois. Olen myöskin menettänyt 20 kg rasvaa=laihduttanut. Matkalla hyvään oloon:)
  Kaaos on sen verran mittava, että olen itselleni armollinen ja laitan takarajan kesäkuun 2014 loppuun. 40 v juhlat vietetään lman häpeää täälä meillä kotona.

 2. Kiitos Tanja, että olit mukana! Ja kiitos kuulumisistasi! Se poikasi huoneko tuli jo valmiiksi? Wau!

  Vartti on toisaalta pitkä aika, toisaalta lyhyt. Omat rajat löytyvät ja itsetuntemus kasvaa. Itkukin saa tulla ja yleensä se jossain kohtaa tuleekin. Puhdistautumista parhaimmillaan tämä kaikki! Huikealla matkalla olet ja se hyvä olo paistaa siellä jo. Lempeän hyväksynnän kautta uutta kohti!

  Kuulostaa hyvältä! Tulee upeat juhlat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s