Kun elämään tuli selkeys

Johanna

Johanna vierailee blogissani kertomassa yhteisestä taipaleestamme.

Mikä on tärkeää ja kuinka sitä kohtelen

”Yhteistyöni Sandyn kanssa alkoi toukokuussa, kun osallistuin hänen järjestämäänsä Ihan omaa aikaa -valmennukseen. Olin juuri palannut perheeni kanssa kolmen kuukauden ”sapattivapaalta” ulkomailta. Siellä altaan reunalla blogeja lukiessani olin törmännyt muutaman mutkan kautta Sandyn sivuihin.

Kolmen kuukauden matka ulkomaille oli minulle ennen kaikkea toteutunut pitkäaikainen haave – tai mieluumin sanoisin toteutunut tavoite, jonka eteen olin määrätietoisesti tehnyt oikeita asioita. Mutta samalla matka toki oli aikalisä kaikesta normaalista elämästä, kiitos 15 vuotta kestäneestä työurastani McDonald’s-ketjussa sekä tradenomiksi valmistumisesta.

Osallistuin Ihan omaa aikaa -valmennukseen koska halusin selkeyttää itselleni sitä, mikä minulle on tärkeää ja miten sitä tärkeää kohtelen. Muutaman tunnin aikana jo reissussa kirkastunut ajatusmaailmani selkeni vielä lisää ja sain työvälineet, joiden avulla opin helposti tunnistamaan ja tiedostamaan asiat, jotka ovat minulle sillä hetkellä oikeasti tärkeitä. Ja mikä tärkeämpää; opin tekemään päätöksiä, jotka auttavat toimimaan siten, että tärkeä saa ansaitsemansa kohtelun, olipa kyse minkälaisesta tärkeästä tahansa.

On esimerkiksi turha sanoa, että liikunta on minulle tärkeää, jos kalenterista ”ei löydy” aikaa sille. Valmennuksen myötä myös opin poistamaan sanavarastostani sanan kiire; aikaa on. Kysehän on vain siitä mihin sen haluaa ja päättää käyttää.

Tärkeät asiat näkyviksi

Seuraavana, muutama viikko myöhemmin, oli vuorossa Aarrekarttailta. Ilta oli loistava jatko edelliselle kurssille. Aarrekarttaillassa tein itselleni näkyväksi asiat, jotka ovat siinä hetkessä tärkeitä. Tämä aarrekartta on siitä lähtien ollut joka aamu muistuttamassa minua omista ajatuksistani ja tärkeyksistäni, jos ne hetkittäin meinaavatkin karata mielestä.

Tiesin jo kokemuksesta aarrekartan tehon, sillä muutama vuosi aikaisemmin aarrekartan yhteydessä listaamistani asioita oli toteutunut suurin osa, yhtenä tuo yllämainittu pidempi ulkomaan reissu.

Johanna

Kodin järjestäminen ja turhasta luopuminen

Yhtenä itselleni tärkeänä asiana nousi jatkuvasti esille kodin järjestäminen ja turhasta luopuminen. Tai no, rehellisesti sanottuna halusin, että kodin siivoamiseen ja järjestelyyn ei kuluisi niin paljon aikaa ja energiaa kuin aiemmin. Myös tässä asiassa käännyin Sandyn puoleen, vaikka olin jo ennen reissua ja reissun jälkeenkin tehnyt asian eteen paljon töitä – olinhan ”perannut” asuntomme sekä lähtiessäni että uudelleen palatessani reissusta. Loppusilaus kuitenkin puuttui ja muutama ongelmakohta kodissamme haki vielä ratkaisuaan.

Ammattijärjestäjä Sandy tuli paikalle, kysyi muutaman oikeanlaisen kysymyksen, ja kappas – ratkaisut syntyivät omassa päässäni hetkessä. Sandyn toimintatavassa on ehdottomasti parasta se, että hän ei neuvo eikä ohjeista eikä päätä toisen puolesta mitään, vaan ainoastaan kysyy oikeat kysymykset, jolloin vastaukset tuntuvat syntyvän ikään kuin itsestään. Uskon ja nyt jo olen kokenutkin, että nimenomaan tällä tavalla saavutetaan pysyvä muutos.

Tunnen päivittäin suurta iloa siitä muutoksesta, minkä tämä prosessi on aikaansaanut kodissamme, sekä myös omassa ajatusmaailmassani ja toiminnassani liittyen kodin järjestykseen.

Johanna

Uskomuksia uuteen uskoon

Seuraavana vuorossa oli DIY valmentava tehtäväkirja –kurssi. Kahden illan aikana teimme kukin itsellemme oman näköiset tehtäväkirjat, joiden pariin voi palata aina uudelleen ja uudelleen. Tehtäväkirjan tehtävät ovat hyvin laajoja ja laittavat miettimään omia asioita monelta näkökannalta; niihin jää koukkuun!

Tehtäväkirjan synnyttämien ajatusten innostamana päätin tarttua yhteen omaan uskomukseeni; pinttyneeseen uskomukseen siitä, että minusta ei kerta kaikkiaan voi saada hyviä valokuvia. Toisaalta en ollut iho-ongelmieni vuoksi muutamaan vuoteen edes halunnut mihinkään kuvaan edes vahingossa, mutta kun osin Sandyn valmennusten viitoittamana myös iho oli saatu kuntoon, niin…

Vietimme sitten Sandyn kanssa mahtavan parituntisen, jonka aikana hyvin pian tuli selväksi, että uskomukseni on turha ja siitä on aika luopua. Sandyn tapa kuvata on kertakaikkisen ihana ja luonteva. Kokemus oli äärimmäisen positiivinen minulle, jolla ei ollut aiempaa kokemusta työkseen kuvaavan kuvattavana olemisesta muuta kuin koulukuvausten verran.

Johanna

Sujuvaa arkea, merkityksellistä elämää

Yhdestä kokeilumielessä käydystä kurssista alkanut hyvin kokonaisvaltainen yhteistyö Sandyn kanssa on todellakin vienyt askel askeleelta kohti Sandyn käyttämää lausetta: ”sujuvaa arkea, merkityksellistä elämää”.

En voi kuvailla kuinka kiitollinen olen, että löysin hänet, ja kuinka paljon asiat ja ajatukseni ovat muuttuneet viimeisten muutamien kuukausien aikana. Elämä on helpottunut, asiat yksinkertaistuneet ja mieli kirkastunut – kaikki on jotenkin selvää ja selkeää nyt. Ja taival ei tietenkään ole vielä lopussa… Yhteistö jatkuu varmasti. Lisäksi Sandyn esimerkin viitoittamana myös minusta tulee seuraavan vuoden aikana sekä ammattijärjestäjä sekä elämäntaidon valmentaja.”

Johanna Junkkari

2 ajatusta artikkelista “Kun elämään tuli selkeys

  1. Todella ihanasti kirjoitettu. Kyllä Sandy osaa johdatella niin lempeästi eteenpäin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s