Oi, täällä on nämäkin! Muistatko?

Varastosta työhuoneeksi | Päivä 4

Su 22.9.2013 | Varastosta työhuoneeksi. Päivä 4.

Varastosta työhuoneeksi -projekti etenee erinomaisesti. Valtaosa huoneen tavaroista oli siskoni jäljiltä ja nyt yhtä valokuvalaatikkoa lukuun ottamatta kaikki hänen tavaransa on käyty läpi tämän huoneen osalta. Selvittelimme jopa muutaman laatikon vintiltäkin samoilla lämpimillä.

Vintti ei alun perin kuulunut tähän projektiin, mutta sujuva eteneminen on tainnut motivoida meidät kaikki huippuunsa, eikä ennen jo ajatuksen tasolla tuskaa tuottanut vinttikään tunnu enää pahalta. Päinvastoin, odotamme jatkoa innolla!

Lapsuusmuistot eivät ole vähäisin syy innostukseen. Todellisia aarteita löytyi jo nyt. ”Oi, täällä on nämäkin! Muistatko?”, ”Ai, täälläkö nämä ovatkin!”, ”Katso, mitä löytyi!”. Riemukkaita jälleennäkemisen hetkiä. Ihmeellistä, kuinka jotkut asiat lapsuudesta muistaa niin elävästi pienintä yksityiskohtaa myöten.

Mitäs näille kaikille aarteille sitten tehdään? Kuvan tarrat vuodelta 1982 säästettiin. Paljon meni hartaan ihastelun jälkeen paperinkeräykseen ja roskiin. Jotkut lelut pääsevät uuteen käyttöön omille lapsilleni, paljon meni kiertoon. Tämä projekti on tuonut säästämiseen oman näkökulmansa. Kaikkea ei voi, eikä tarvitse säästää. Siskoni on kantanut kotiinsa muutaman laatikon siinä missä kiertoon on lähtenyt varmasti jo kymmeniä laatikoita ja pussukoita. On huojentavaa päästää irti.

Paljouden keskellä on alkanut tunnistaa, mikä koskettaa sydänjuuria myöten. Ne kaikista ihanimmat ja erityisimmät jutut, ne säästetään hyvällä omallatunnolla. Jotain viedään kotiin vielä lähemmin katseltavaksi ja sitten nekin saavat mennä. Tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista kymmenen vuotta sitten, tuskin vielä viime vuonnakaan. On oma taitonsa päästää irti, ja jokaisella oma prosessinsa sen suhteen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s