Vapautuva tila on taivas

Varastosta työhuoneeksi | Päivä 5

Ti 24.9.2013 Varastosta työhuoneeksi | Päivä 5.

Lähtötilanne viidentenä päivänä. Nurkassa näkyy toinen erä vanhaa elektroniikkaa, jotka viedään tänään Nekalan jäteasemalle kierrätykseen. Huomenna kierrätyskeskus vie mennessään kaiken oikealla puolella näkyvän, paitsi nurkassa häämöttävän nukketalon.

Kaikki siskolleni kuuluvat tavarat, joita tämä huone oli vielä kolme viikkoa sitten täynnä, on nyt käyty läpi. Kävimme viime kerralla vintiltä tavaraa tuota kierrätyskeskuksen keikkaa varten. Siellä lapsuusmuistojamme ihmetellessä innostuimme myös vintin järjestämisestä. Selvittelimme sunnuntaina muutaman laatikon ja eilen sain tilaisuuden tulla jatkamaan tätä projektia.

Taisin käydä läpi kaikkiaan kahdeksan laatikkoa, jotka kutistuivat kolmeen. Kaksi laatikkoa sisältää lukemista itselleni – kaikenlaisia päiväkirjoja ja kirjeitä, joista laitan luettuani vielä paljon pois. Yksi laatikko odottaa siskoani ja luulen, ettei tuosta laatikosta jää säilytettävää nimeksikään.

Tämä on ihanaa! Kirjoitin eilen Facebook-sivulleni, kuinka tämä samainen vinttiurakka on tuntunut joskus suorastaan painajaismaiselta ajatukselta. Muutama oleellinen asia on nyt toisin kuin silloin:

1) Uskon ja tiedän, että järjestämisurakka on mahdollinen.
2) Näen jo mielessäni tilavan vintin, jossa on vain tarpeellinen.
3) Osaan pilkkoa koko urakan mielessäni sopiviin palasiin.
4) Odotan innolla, mitä kaikkea laatikoista löytyykään!
5) Olen selvittänyt oman suhteeni muistoihin. Tiedän, mitä haluan ja voin säästää. Tiedän, millaisista asioista voin jo päästää irti. Siksikään ajatus laatikoiden löydöistä ei enää ahdista.
6) Vapautuva tila tuntuu taivaallisen hyvältä.

Tässä vielä muistin virkistämiseksi valokuva lähtötilanteesta. Huoneeseen on kaksi ovea, ja tätä ovea sai auki juuri tämän verran, koska tiellä oli korkea hylly. Näkymä on kuitenkin samaan nurkkaan ja tavaramäärästä saa ihan realistisen käsityksen. Kuvien välillä on noin 25 tuntia raivaustyötä.

Varastosta työhuoneeksi | Päivä 1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s