Toimiva kalenteri vapauttaa aikaa

Käytä kalenteria viisaasti

Ajankäytön hallinta ja suunnittelu helpottuvat huomattavasti, kun käytät itsellesi sopivaa kalenteria sinulle sopivalla tavalla. Monen ihmisen ennakkoluulot tai ongelmat kalenterin käyttämisessä johtuvat vain siitä, ettei käytössä oleva kalenteri sovi omiin tarpeisiin, eikä sen käyttämiseen ole syntynyt mielekästä rutiinia.

Millainen kalenteri palvelee juuri sinua?

Oikean kalenterin löydät, kun tunnistat oman tapasi hahmottaa aikaa ja tiedät, millaiseen käyttöön kalenteri pääasiassa tulee.  Jotkut käyttävät sujuvasti sähköistä kalenteria, jotkut tarvitsevat perinteisen kalenterin.

Omat vaatimukseni kalenterille:
– Kierresidottu paperikalenteri
– Yhdellä aukeamalla näkyy koko viikko.
– Päiväsarakkeet ovat rinnakkain.
– Jokaisessa sarakkeessa on erikseen kellonajat.
– Kalenteri mahtuu käsilaukkuun.

Minulle on siis tärkeää, että voin nähdä yhdellä silmäyksellä koko viikon. Koska päivät ovat rinnakkain ja tapahtumat merkitty oikeiden kellonaikojen kohtaan, erotan vaivattomasti, millaisia aamupäiviä, päiviä ja iltoja on tiedossa. Näen heti, missä on vielä tilaa ja mihin kannattaa jättää tyhjää, ettei viikko tule liian täyteen. Olen käyttänyt samankaltaista kalenteria useamman vuoden, joten rutiinit ovat hioutuneet hyvin sujuviksi.

Löysin viime viikolla täydellisen kalenterin ensi vuodelle (kuvassa). Malli noudatteli viime vuosien mallia ja ostopäätöksen viimeistelivät jokaiselle arkipäivälle varatut viiden kohdan tehtävälistat. Aivan mahtavaa!

Suunnittele etukäteen, edes muutama minuutti päivässä

Elokuussa viikkokirjeessäni oli seuraava vinkki:

Käytä muutama minuutti aamustasi kirjoittamalla ylös kolme tärkeintä asiaa kyseiselle päivälle. Voit laittaa lapun kalenterisi väliin tai muualle, missä se on helposti muistuttamassa sinua.

Nämä kolme asiaa voivat olla hoidettavia asioita, kannustavia ajatuksia tai vaikkapa tunteita, joita haluat valita kyseiselle päivälle.

Tapahtuipa päivän aikana mitä tahansa, sinun on helpompi keskittyä siihen, mikä sinulle on tärkeintä juuri tänään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s