Andy Hopi ja sujuvan arjen valinnat

Sujuva arki voi tarkoittaa eri ihmisille hyvin erilaisia asioita. Näin ollen ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa toimintamallia sujuvan arjen luomiseksi. Jos valmiina annettu malli ei istu omaan ajatteluun tai tue omia tavoitteita, käy mallin noudattaminen raskaaksi ja elämästä tulee suorittamista. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä helpompi sinun on hakea ja löytää ratkaisuja, jotka toimivat mahdollisimman vaivattomasti juuri sinun elämässäsi.

Toisten kokemukset, ideat ja oivallukset ovat joka tapauksessa silmiä avaavia, inspiroivia, ja omaa ajatusmaailmaa selkiyttäviä. Lähitulevaisuudessa tarjoilenkin blogissani erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten ajatuksia ja kokemuksia sujuvasta arjesta. Ensimmäiseksi haastateltavaksi nappasin Andy Hopin.

Andy Hopi

 Andy Hopi on Life & Business Coach sekä Täysii -seminaarin ja Tekijäakatemian perustaja, jolla on maailman siistein työpöytä.

Mitä sujuva arki tarkoittaa sinulle, Andy Hopi?

Sujuvassa arjessa mahdollisimman monet asiat tulevat tehdyiksi minimienergialla. Apuna käytän automatisointia, delegointia, rutiineja sekä erilaisia ajatus- ja toimintamalleja. Sen sijaan, että tekisin kaikki asiat itse, otan vastuun, että asiat tulevat tehdyiksi.

Tällöin aikaa ja energiaa vapautuu mahdollisimman paljon niille asioille, joita haluan kaikista eniten tehdä.

Mikä on ollut haasteellisinta arjessasi viime aikoina?

Elämässäni on tapahtunut viime aikoina suuria muutoksia hyvin perustavanlaatuisissa rakenteissa. Tästä johtuen olen saanut järjestellä monet arjen asiat aivan uudella tavalla ja tähän on mennyt paljon aikaa ja energiaa. Haastavaa on siis tämä siirtymävaihe.

Tiedän kuitenkin mihin suuntaan olen menossa ja mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Haluan siis panostaa tässä hetkessä mahdollisimman paljon tulevan valmisteluun, samalla kuitenkin aiemmin tekemistäni valinnoista vastuuta kantaen.

Millaiset ratkaisut ovat tehneet arjestasi toimivamman?

Siirtyminen kahden kalenterin käyttöön. Ennen minulla oli sama kalenteri kaikille, jossa oli kaikille samat ajankohdat vapaana tai varattuna. Nyt minulla on ajatusmalli kahdesta kalenterista. Toinen kalenteri on aina täynnä, eli olen viime aikoina kieltäytynyt monista tapaamisista sekä tapahtumista kokonaan.

Tämän ansiosta toinen kalenteri onkin sitten lähes aina tyhjä ja tietyille henkilöille löytyy aikaa melkein milloin tahansa, lyhyelläkin varoitusajalla.

Mihin tai millaisiin asioihin haluat kiinnittää elämässäsi huomiota juuri nyt?

Viime kuukausina olen kiinnittänyt todella paljon huomiota ravintoon, treenaamiseen sekä lepoon. Kokonaisuudessaan voin nyt fyysisesti paremmin kuin koskaan. Tämän ansiosta tein nyt tietoisen valinnan uhrata hieman omaa hyvinvointiani lyhyellä aikavälillä, panostaen kaikkeni Täysii -seminaariin.

Tärkeä teema minulle on siis ollut priorisointi. On helppoa tehdä arjen valintoja, kun kulkusuunta on koko ajan selkeänä mielessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s