Messusaalis – ja mitä sille tehdään

Messusaalis - ja mitä sille tehdään

Vietin pari päivää Apuväline-messuilla ja tulin miettineeksi, mitä kaikille niille esitteille ja käyntikorteille tapahtuu, kun messuilta palataan kotiin. Ovatko esitteet kauankin pinona työpöydän nurkalla tai unohtuuko messukassi eteisen naulakkoon?

Itseni tuntien näin voisi hyvin käydäkin. Kun asiasta on tietoinen, voi tilalle miettiä toisenlaisen toimintamallin. Mitä haluan, että näille kaikille innostaville ja mielenkiintoisille asioille tapahtuu?

Listaan muutamia itselläni toimivia juttuja ja toivon, että kerrot omat vinkkisi kommenttilaatikossa.

Vie kotiin vain se, mistä olet oikeasti kiinnostunut

Jos sinulle tarjotaan esitettä aiheesta, josta et ole kiinnostunut, voit ystävällisesti kieltäytyä. Kaikkien ei tarvitse olla kiinnostuneita kaikesta tarjolla olevasta.

Varaa aikaa materiaalin läpikäyntiin

Kun merkitset messut kalenteriisi, voit jo samalla merkitä jollekin messujen jälkeiselle päivälle ajankohdan, jolloin käyt messumateriaalit läpi. Suosittelen varaamaan aikaa sen verran, että saat tehtyä kerralla myös tarvittavat toimenpiteet, kuten nettisivuihin tutustumisen ja mahdolliset yhteydenotot. Tällä tavalla messuilta tarttunut innostus ja ideat siirtyvät varmimmin myös käytäntöön.

Käyntikortit

Lisää puhelimesi muistioon ne numerot, joita tiedät jatkossa tarvitsevasi.

Mikäli et ehdi tutustua kaikkiin kiinnostaviin yrityksiin tai et tavoita kaikkia toivomiasi henkilöitä, laita nämä kortit sivuun ja päätä, milloin palaat asiaan.

Jos säilytät saamasi käyntikortit, säilytä ne yhdessä tietyssä paikassa. Itselläni on pieni laatikko, johon laitan kaikki säilytettävät kortit. Joku saattaisi pitää käyntikorttikansiota kätevämpänä, mutta minulle on tärkeintä, että kortit saa mahdollisimman helposti omalle paikalleen. Samalla voit vilkaista kaikki käyntikortit läpi ja heittää pois sellaiset, joita et enää tarvitse.

Esitteet

Käy esitteet läpi ja tutustu sinua kiinnostaviin tuotteisiin ja palveluihin. Hoida samalla myös mahdolliset yhteydenotot, jotta toivomasi asiat lähtevät etenemään. Tee tarvittaessa muistilista itsellesi, jos et saa kaikkea kerralla valmiiksi. Älä säilytä turhaan esitteitä, joiden tiedot löytyvät vaivattomasti netistä.

Esitteille, joita tiedät tarvitsevasi vielä myöhemminkin, voit varata oman kansion tai lehtikotelon. Käy sisältö läpi säännöllisesti tai viimeistään siinä vaiheessa, kun kansio on täynnä. Heitä turhat pois.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Messusaalis – ja mitä sille tehdään

  1. Kerran vuodessa alan messut Hgissä. Käyn ideoitumassa ja selvittämässä ongelmakohtia työssäni. Työkaverit vinkkaavat selvitettäviä juttuja minulle myös. Otan esittelijöiltä tarvittavat esitteet ja näytteet, vain tarvittavat. Kun pääsen majapaikkaan, otan A4:n, johon ranskalaisilla viivoilla kirjaan esitteet; miksi juuri tämä esite jne. Pidän esitteet pussissa A4:een kirjoittamani ”sisällysluettelon” mukaisessa järjestyksessa. Töissä sitten palaverissa esittelen asiat pikaisesti A4:n mukaan, ja laitan kiertoon työkavereille sekä pomoille(2), jotka tekevät lopullisen hankintapäätöksen.
    Riittää, kun yksi käy messuilla tarkasti. Minua se kiinnostaa, ja on ihana selvitellä asiantuntijoiden kanssa jotain käytännön probleemia, kun heillä on vähän isompi ja tarkempi kuva laitteista ym.

    20 vuotta aiemmin minulla oli useita nyssäköitä ja pussukoita täynnä kaikkea mahdollista- todella haastavaa kuljetella, hautoa ja käydä läpi… Nyt osaan jo harkita ja joskus jopa pyytää esitettä, ja mikä tärkeintä – olla ottamatta, ellei tule tarpeeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s