”Eihän tää näy missään!”

Varastosta työhuoneeksi | Päivä 3

Sitä raivaa, raivaa ja raivaa. Tavaraa kannetaan ulos laatikkokaupalla ja silti tuntuu, ettei minkäänlaista edistystä ole näkyvissä. Mistä tätä tavaraa riittää ja miksei se koskaan lopu?

Näissä tunnelmissa vaaditaan todellista sisua, että projekti jatkuu ilman tappiomielialaa. Tai että se ylipäätään jatkuu. Sisun ohelle voin tarjota muutaman ajatuksen, joista saattaa olla apua.

Muutoksen valokuvaaminen

Mieli tekee tepposet tottumalla yllättävän nopeasti uuteen tilanteeseen. Mielikuva lähtöpisteestä haalenee sitä mukaa, kun homma etenee. Emme yksinkertaisesti edes muista, millaisesta tilanteesta aloitimme.

Kun lähtötilannetta pystyy katsomaan valokuvista, on reaktio lähes poikkeuksetta epäuskoinen. Ei voi olla totta, näyttikö se todella tältä? Ota siis valokuvia projektin eri vaiheista, niin muutos hahmottuu sinulle aivan toisella tavalla.

Rooman rakentaminen päivässä

Roomaa ei kuulemma rakennettu päivässä, eikä myöskään kotona vallitsevaa syvempää epäjärjestystä. Jokainen tietää, että vaikka kaikelle olisi paikkansa, niin kyllähän ne tavarat levälleen saa – mutta ne saa myös kohtuullisen nopeasti takaisin paikoilleen. Syvemmässä epäjärjestyksessä tavaroilla ei ole paikkoja ja säilytystiloihin nähden tavaraa on liikaa.

Koska tavaroiden kertyminen on vienyt oman aikansa, on vähentäminen ja toimivan järjestyksen luominen niin ikään projekti, joka vie oman aikansa. On myös ymmärrettävä, että projekti etenee käytössä olevien voimavarojen ja muun elämäntilanteen ehdoilla. Liian ison palan haukkaaminen kerralla kostautuu usein niin, että koko homma jää kesken.

Ammattilaisen tuki

Halutessaan projektia voi selkeyttää ja jouduttaa ammattilaisen tuella. Apua voi pyytää missä vaiheessa tahansa. Jo tunnin yhteinen suunnittelu voi jäsentää tilannetta ja tavoitetta niin, että hommassa saadaan aivan uusi vaihde päälle. Jos vielä järjestetään jonkun matkaa yhdessä, tarttuu tehokkaan ja mielekkään tekemisen malli omiinkin käytäntöihin.

Edistymiseen keskittyminen

Tekemättömien töiden päivittely tuskastuttaa kenet tahansa. Keskitä huomiosi mieluummin siihen, mitä olet jo saanut aikaan, ja pidä katse tavoitteessasi. Luota siihen, että jokainen askel vie eteenpäin.

Portieerin tärkeä pesti

Joskus tehty työ ei näy missään, koska tilalle tulee koko ajan uutta tavaraa. Pätevänä eteisvahtimestarina päästät kotiisi vain harkitun ja tarpeellisen, olipa se sitten ostettua tai ilmaiseksi saatua.

Harjoitteleminen

Nämä kaikki asiat ovat harjoiteltavia asioita. Myös avun pyytäminen. Salli itsesi harjoitella ja kehittyä. Tunnista ja totea harha-askeleet, ja palaa itseäsi ruoskimatta alkuperäiseen suunnitelmaan.

Varastosta työhuoneeksi | Päivä 1

Työhuone | Lapintie

2 ajatusta artikkelista “”Eihän tää näy missään!”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s