Kylässä kierrätyskeskuksessa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Viime lauantaina vietimme Suomen ammattijärjestäjät ry:n jäsenpäivää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa, uudessa Nihtisillan toimipisteessä.

Nihtisillan tavaratalo on Suomen suurin kierrätystavaratalo. Seitsemäntuhannen neliön tiloista lähes puolet on myymälätilaa. Tiloista löytyvät myös Kädentaitopalvelu Näprä, Plan B -verhoomo ja -ompelimo, sekä keskitetty lajittelukeskus, jonka ansiosta pystytään kierrättämään entistä suurempia tavaramääriä. Nihtisiltaan otetaan vastaan kaikkea käyttökelpoista tavaraa.

Tutustuimme päivän aikana Kierrätyskeskuksen toimintaan ja Nihtisillan tiloihin. Vaikuttavaa! Lisäksi saimme asiantuntevaa kierrätyskoulutusta. Tavaran määrä ja Ville Heinilän erinomainen luento herättivät aiempaakin selvemmin näkemään, missä olemme tämän kaiken paljouden kanssa. Oli kuitenkin hienoa nähdä ja  kuulla, kuinka tehokkaasti materiaaleja pystytään kierrättämään, kun ne päätyvät Kierrätyskeskukseen.

Toiveikkuutta tuo myös oman työni kautta selkeästi nähtävissä oleva murros. Tavaramäärät kyllästyttävät ja ahdistavat. Se, mitä on pyritty saamaan tavaran haalimisella, ei olekaan löytynyt niin. Kun tähän havahtuu, kulutustottumuksetkin alkavat muuttua.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s