Muistoja ja tarinoita kuusen oksilla

Merkityksellisiä joulukoristeita

Joulukoristeilla ei ole ollut elämässäni suurtakaan roolia sitten lapsuusvuosien. Vasta omien lasten myötä on tuntunut luontevalta luoda jouluista tunnelmaa kotiin myös ulkoisesti. Lähinnä koristelu on keskittynyt joulukuuseen, johon ensimmäisenä vuotena hankittiin vain yksinkertaiset pallot.

Päätin, etten haali mitä tahansa kuusenkoristeita, vaan ostan joka joulu pari sellaista, joista todella pidän. Tämän lisäksi olen saanut vuosittain muutamia koristeita joululahjaksi kauempana asuvilta ystäviltäni, joihin olen tutustunut Flickrissä valokuvauksen kautta. Kuvassa näkyvä veturi esimerkiksi saapui perjantaina Vancouverista.

Tuntuu ihanalta avata joulukoristelaatikko, ja ripustaa kuusen oksille muistoja ja tarinoita, jotka kertovat välimatkat ylittävästä ystävyydestä ja menneiden vuosien jouluista. Vaaleansinisen joulupallon ostin kuopuksen ensimmäiseksi jouluksi kaksi vuotta sitten, ja ambulanssikoristeellakin on oma tarinansa. On mukava muistella yhdessä koristelun lomassa.

Jossain vaiheessa haluan kerätä oksia suureen maljakkoon tähän tyyliin. Oksat ovat kauniita ihan sellaisenaan, ja jouluisin niihin voi ripustaa joulukortteja, pääsiäisen aikaan jotain keväistä, ja mikä nyt milloinkin on ajankohtaista. Lisäksi voi ostaa kukkia ja polttaa kynttilöitä, eikä muita koristeita välttämättä kaipaakaan. Hyvin vähän säilytettävää siis.

Mainokset

6 ajatusta artikkelista “Muistoja ja tarinoita kuusen oksilla

  1. Äidin ja isän luona oli kuusessa (tänään kävin joulukylässä) taas ne vanhat tutut ja ihanat koristeet: äidin 60-luvulla ostamat koirat joulusukissa. <3 Koristeet, joilla on tarina ovat parhaita.

  2. Ihanaa! Meillä on joitain joulukoristeita tallella omasta lapsuudestani. Muistan monia sellaisiakin, joita ei enää ole. Ne olivat lapsena aarteita, joita tuli ihailtua hartaudella.

  3. Minä tykkään koristella kuusta syötävillä koristeilla. Silkkinauhoissa kuusessa roikkuvat piparit ja oikeat karkit. Siitä on sitten kiva koko perheen napostella pyhien aikana,nauhat kerätään omaan pieneen laatikkoonsa,jossa ne sitten odottavat seuraavaa joulua. Lyhyet silkkinauhanpätkät vievät paljon vähemmän säilytystilaa kuin koristeet. Joka joulu saa uusia hienoja koristeita itse tekemällä ja loppiaiseen mennessä kuuseen jää vähemmän ”riisuttavaa”.

  4. Kyllä, vallan mainio vaihtoehto! Meilläkin on ollut piparikoristeita täydennyksenä ja lapsuudestani muistan Fazerin parhaat kuusen oksilta.

  5. Ihania kuusenkoristeita, joilla useimmilla on oma tarinansa <3
    Mieleeni muistuu lapsuuteni joulut, kun piti siskon ja veljen kanssa kisata
    kuka saa laittaa kuuseen ne kaikkein mieluisimmat koristeet :-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s