Tolkulla alennusmyynteihin

Alennusmyynnit

Alennusmyynnit ovat meidänkin perheessämme ajankohtainen asia, koska pienituloisina hankimme etenkin hintavammat talvivaatteet alennusmyynneistä. Kahden lapsen kanssa vaatteet kiertävät vanhemmalta nuoremmalle, joten jonkinlaista vaatevarastoa on olemassa. Kun vielä muistaisi, minkä kokoisia vaatteita siellä varastossa olikaan!

Tee inventaario ja lista

Ennen kauppoihin lähtemistä kannattaa tehdä inventaario. Koska itsellänikin on ollut tässä systeemissä puutteita ja muistissa valtamerilaivan kokoisia aukkoja, tein viimein listan kaikista lastemme käyttämistä ulkovaatteista. Otsikoin vielä erikseen talvivaatteet, välikausivaatteet ja sadevaatteet. Tämän jälkeen merkitsin jokaisen vaatekappaleen kohdalle, minkä kokoisena meiltä tätä kyseistä vaatetta löytyy.

Tein listan tietokoneella, jossa se on hyvässä tallessa ja helposti päivitettävissä. Listan voi tarvittaessa tulostaa mukaan laukkuun tai lompakkoon. Nyt tiedän, mitä haen. Kaupoissa kierrellessä voin hyvillä mielin tehdä ostoksen, kun sopiva tarjous sattuu kohdalle. Samoin voin hyvillä mielin ohittaa houkuttelevatkin tarjoukset, kun tiedän, että meillä on jo kaikki tarvittava.

Lista toimii erinomaisesti myös kirpputoreilla. Samoin, jos esimerkiksi sukulaisilla on tapana tarjota apua vaatehankintoihin. Yhdellä silmäyksellä näkee, mitä oikeasti tarvitaan ja mikä on kaikista akuutein hankinta.

Kurkistus omaan kaappiin

Samanlainen tarvekartoitus kannattaa tehdä myös omassa vaatekaapissa. Mitä jo on, mikä osa-alue tarvitsee täydennystä, ja millaista täydennystä tarkalleen ottaen haetaan. Vaatteiden kanssa kannattaa pyrkiä siihen, että uusia hankintoja voi yhdistellä mahdollisimman monipuolisesti jo olemassa olevaan.

Jos näyttää siltä, että vaatetta on jo ennestään liikaa, unohda alennusmyynnit ja tee hyvillä mielin jotain ihan muuta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s