Vapaaksi mielen pyörteestä, tilaa tulevalle

Mielen pyörre

Tekemättömät ja keskeneräiset asiat sitovat energiaa, vaikka ne olisivat ihan pieniäkin juttuja. Mielessä kieppuu epämääräinen pyörre asioita, jotka ovat jääneet roikkumaan. Tuntuu, että ajan kanssa tämä pyörre vain kasvaa ja kerää mukaansa kaikenlaista roskaa. Ajatus hoidettavista tehtävistä paisuu suuremmaksi kuin todellisuudessa onkaan. Olo on painostava, eikä mistään tunnu saavan otetta.

Elämässäni on alkamassa uusi vaihe, ja haluan siirtyä tulevaan vuoteen ilman tätä epämääräistä painolastia. Aivan ensimmäiseksi luovuin tuosta mielen pyörteestä kirjoittamalla kaikki keksimäni tehtävät paperille. Siinä ne olivat, selkeinä ja vain toteuttamista vailla.

Olen viime päivien aikana hoidellut näitä tehtäviä yhden kerrallaan. On tuntunut hyvältä saattaa asioita päätökseen ja päästää irti. Mieli kevenee ja selkenee, energiaa vapautuu. Olen myös tietoisesti jättänyt tilaa tulevalle sopimalla alkuvuodelle tavallista vähemmän asioita etukäteen. Tämä tuntuu luontevalta tavalta varautua tulevaan, kun ei yhtään tiedä, mitä on tulossa. Tulee, mitä on tullakseen. Tilaa on!

—-
Lue viimeisin viikkokirjeeni: Lahjoja lupausten sijaan

Mainokset

4 ajatusta artikkelista “Vapaaksi mielen pyörteestä, tilaa tulevalle

 1. Hyviä neuvoja kaikki, itselleni tämän postauksen parasta antia on tuo neuvo, että on hyvä jättää tilaa kalenteriin eikä sovi liikaa asioita tuleville viikoille.
  Yksi iso taakka putosi harteiltani viikonloppuna, kun sain vihdoinkin aikaiseksi laittaa vanhoja, ylimääräisiä huonekaluja ja valaisimia myyntiin nettikirpputorille. Kaikki meni kaupaksi heti, tupaan tuli tilaa ja sain kaupan päällisiksi hyvän mielen ja muutaman euronkin :-)

  Onnellista Uutta Vuotta!

 2. Kiitos Teija! Mukavaa, että tästä oli inspiraatioksi! Aikamoisen harjoittelun on vaatinut tuo tilan jättäminen kalenteriin, mutta yrityksen ja erehdyksen kautta se on hiljalleen alkanut onnistua.
  Kuulostaapa hyvältä tuo kirpparitempauksesi! Onnittelut! :)

  Kiitos, onnellista uutta vuotta sinullekin!

 3. Moi!
  Mua on auttanut valtavasti mielikuvaharjoitus mustekalasta! Sanna Edin kirjasta sivu 163.
  Sen jälkeen olen tarttunut yhteen työhön ja tehnyt sen pois!
  Terveisin Maija – Liisa

 4. Kiitos, Maija-Liisa! Kurkkasin heti tuon harjoituksen ja nyt muistan käyttää sitä, kun tarvetta tulee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s