Kuinka saada asioita aikaiseksi

Viime aikoina useampi ihminen on kysynyt, kuinka olen saanut niin paljon asioita aikaiseksi. Taustalla lienee ajatus siitä, että olin vielä viime vuoden loppuun saakka kotiäiti, ja olen toteuttanut yritystoimintaan liittyviä juttuja sen verran kuin olen elämäntilanteessani pystynyt. Nämä kysymykset pysäyttivät miettimään, olenko omasta mielestäni saanut asioita aikaiseksi ja jos näin on, niin kuinka olen sen tehnyt.

Paljon verrattuna mihin? En keksinyt muuta mittaria aikaansaamiselle kuin pohtia, kuinka monta ideaani tai unelmaani olen vaikkapa viime vuoden aikana toteuttanut. No, monta. Niin monta, että itselläni on ollut koko ajan se kuuluisa tekemisen meininki, mutta myös tieto siitä, että monet ideat ja unelmat odottavat kaikessa rauhassa siiheksi, kun on niiden aika.

Mieleeni tuli kolme itselleni oleellista seikkaa asioiden aikaansaamiseksi:

1. Intohimo ideoihin ja niiden toteuttamiseen

Rakastan sitä, mitä teen. Yksi maailman parhaita hetkiä on se hetki, kun idea syntyy ja saan siltä istumalta upottaa käteni saveen, eli alkaa toteuttaa ideaa ja katsoa, mitä siitä tulee. Tätähän se aikaansaaminen on omalla kohdallani ollut – omien ideoiden toteuttamista.

2. Keskittyminen ja tietoiset valinnat

Kun ideoita ja muutakin elämää on paljon, täytyy tehdä tietoisia valintoja sen suhteen, mihin kulloinkin keskittyy. Tämä tarkoittaa yhden pääprojektin valitsemista monen idean joukosta, ja se tarkoittaa myös niitä valintoja, joita tehdään pitkin päivää.

Asioilla on tärkeysjärjestys. Kysyn itseltäni monta kertaa päivässä, mikä on tärkeintä juuri nyt. Näin varmistan, että teen oikeita asioita. Oikeat asiat ovat niitä, jotka ovat itselleni tärkeitä ja merkityksellisiä. Esimerkiksi asioita, jotka haluan saada valmiiksi.

Elämän yksinkertaistaminen on minulle juuri tätä. Olennaisen erottamista epäolennaisesta, keskittymistä yhteen asiaan kerrallaan, rajojen asettamista. Rajojen asettamisella tarkoitan rajoja asioille elämässäni juuri nyt – mihin käytän aikani ja tilani. En tarkoita rajojen asettamista sille, mitä voin olla tai mitä voin saada elämässäni aikaiseksi. Rajoilla varmistan sen, ettei elämästäni tule liian täyttä. Silloin voin hyvin ja voin tehdä niitä asioita, joita todella haluan tehdä.

3. Perhe ja ystävät

Rakastan yksinoloa ja vapautta toimia mieleni mukaan. Usein teen asioita mieluiten itsekseni. Toisinaan se on jonkinlainen haaste perhe-elämässä ja itselleni perheenjäsenenä, mutta on vaikea kuvitella joustavampaa ja ymmärtäväisempää perhettä kuin mitä oma perheeni on.

Ympärilläni on myös muita ihmisiä, joiden seurassa jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Ihmisiä, joiden kanssa opin koko ajan lisää, joiden kanssa oleminen syventää ymmärrystäni, joiden kanssa syntyy huikeita visioita, ja joiden kanssa on helppo uskoa, että kaikki on mahdollista.

Yksinkertaistamisen tehtäväkirja

PS. Viikkokirjeeseeni lisäsin vielä neljännen tärkeän seikan: Iso vyyhti sopiviksi pätkiksi

2 ajatusta artikkelista “Kuinka saada asioita aikaiseksi

  1. Mulla on neljäs idea: se, että alkaa tehdä. Jotain. Mitä vaan pientä vaikka alkuun. Tekemättömyys ei kasvata tarmoa huomiseksi, vaan varmistaa sen, ettei huomennakaan tee mitään. Ei siinäkään mitään vikaa ole, paitsi jos haluaisi saada asioita aikaan.

  2. Kiitos Liina erinomaisesta pointista! Täysin samaa mieltä.

    Siitä se lähtee sujumaan, kun on ottanut ensimmäisen askeleen – olipa se kuinka pieni tahansa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s