Uutta ei tule, jos tilaa ei ole

21/365

Tarvitseeko aina saada jotain aikaseksi?

Että saisi jotain aikaiseksi, on välillä tärkeää olla saamatta aikaiseksi mitään. Toisaalta voisin nähdä tämän haahuiluksikin kutsutun olemisen osana tekemistä. Se on itsensä kuuntelemista ja tilan tekemistä jollekin. Ei edes tarvitse tietää mille. Jotain tulee, kun vain on. Ideoita pulpahtelee pintaan, ratkaisuja, vastauksia kysymyksiin. Pakottamatta, yllättäenkin.

Kirjoitin eilen tärkeysjärjestyksestä. Oman listani kärjessä tärkeimpänä projektina on juuri nyt Unelmien koti -verkkokurssin valmiiksi saaminen. Sen jälkeen suunnitelmien kärkipäässä onkin oleminen. Kalenteriin on paikoitellen merkitty pelkkää viivaa, etten mene sopimaan mitään.

Hyvä suunnitelma jättää tilaa palautumiselle, olemiselle, yleiselle ihmettelylle. Tätä on toipuvana suorittajana saanut opetella kerta toisensa jälkeen. Joskus sitä innoissaan lupautuu johonkin, jonka valmistelu viekin paljon enemmän aikaa ja energiaa kuin on etukäteen ajatellut. Viime vuonna näin kävi monet kerrat. Tänä vuonna niin käy harvemmin.

Voisiko tekeminen olla yhä enemmän olemista?

2 ajatusta artikkelista “Uutta ei tule, jos tilaa ei ole

  1. Tätä tää harjoittelee täällä myös. Ihana kirjoitus – kiitos. Ja sitten käy joskus myös sillä tavalla että kun tyhjentää tilaa, elämä loikkaa eteenpäin ihan yllättävällä tavalla ja yhtäkkiä sujuu asiat, jotka ennen oli vaikeita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s