Muutos ihmisessä tavaroiden äärellä

Muutos ihmisessä tavaroiden äärellä

Ammattijärjestäjänä koen, että vaikka työmme nähdään usein lähinnä tavaroiden järjestämisenä, kohteenamme on kuitenkin aina ihminen. Ihmisessä tapahtuu muutos, ihminen kokee oivalluksia ja oppii uutta. Järjestämme aina yhdessä asiakkaan kanssa, emme asiakkaan puolesta. Sillä on suuri merkitys.

Olen usein sanonut, että kodin järjestäminen on mitä antoisin matka itsetuntemukseen. Tämä on tullut toistuvasti esille myös Unelmien koti -verkkokurssilla. Joskus se yllättääkin – tässähän on kyse paljosta muustakin kuin vain tavaroiden järjestämisestä! Suhtautuminen tavaraan muuttuu, tietoisuus omista tavoista ja valinnoista kasvaa.

Prosessin edetessä alkaa huomata, kuinka tietyt tavat eivät palvelekaan omia päämääriä. Miksi ihmeessä olen tehnyt tämän ennen näin hankalasti? Joskus huomiot naurattavat, joskus ne tuntuvat melkein sietämättömiltä. Aaaargh, miksi en ole tajunnut tätä aikaisemmin?! Itsensä ruoskiminen on kuitenkin turhaa. Joskus tarvitaan ulkopuolinen ihminen rinnalle, vaikka vain kysymään muutamia kysymyksiä. Iloitaan mieluummin oivalluksista ja uusista mahdollisuuksista!

Ennen kuin ruoska viuhahtaa, on myös hyvä muistaa, että tavat ovat muodostuneet joistain tietyistä syistä. Ne ovat voineet toimia joskus erinomaisesti, mutta elämä on sittemmin muuttunut, eivätkä samat ratkaisut enää toimikaan nykyisessä elämäntilanteessa. Elämä ei  ole staattinen tila, eikä näin ollen toimiva järjestyskään. Elämä kulkee eteenpäin, tarpeet ja ajatukset muuttuvat, opimme lisää itsestämme. Nekin ratkaisut, jotka nyt teemme, voivat myöhemmin tarvita päivitystä. Se on täysin ok.

Yksi tärkeimmistä asioista järjestämisprosessin edetessä on, että sotku lakkaa ahdistamasta. Ei välttämättä olla vielä lähelläkään tavoitetta, mutta tunnelma on jo ratkaisevasti erilainen. Sotku lakkaa ahdistamasta, koska se ei tunnu enää ylitsepääsemättömältä. Aikamoinen muutos!


Unelmien koti -verkkokurssi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s