Kaapin järjestämisen kolme vaihetta

Kaapin järjestäminen

1. Karsiminen

Karsi kaapista pois kaikki sellaiset tavarat, joita et halua säilyttää juuri tässä kaapissa. Seassa saattaa olla roskia ja kiertoon meneviä tavaroita, sekä muualle kuuluvia tavaroita.

Vie tämän vaiheen päätteeksi roskat roskiin ja muualle kuuluvat tavarat paikoilleen. Tee selkeä paikka kiertoon meneville ja toimita ne eteenpäin mahdollisimman pian.

2. Ryhmittely

Kun tiedät, mitä haluat säilyttää, lajittele samankaltaiset tavarat omiin ryhmiinsä. Esimerkkikuvan kaapissa omat ryhmät syntyivät muun muassa mukeille, lääkkeille, vitamiineille ja teepakkauksille.

3. Järjestäminen paikoilleen

Kun tavarat ovat omissa ryhmissään, suunnittele kaappiin toimiva järjestys. Mieti käytön mukaan, mitkä ovat kullekin tavararyhmälle parhaat paikat. Mitä useammin tiettyä tavaraa käytetään, sitä helpompi paikan kannattaa olla.

Laatikoiden käyttäminen

Kaikki eivät innostu koreista tai laatikoista, mutta monen kohdalla ne selkeyttävät ja auttavat ylläpitämään järjestystä. Perimmäisiä tavaroita ei tarvitse kurkotella, vaan koko laatikon voi ottaa käteen. Tavarat saa helposti käyttöön ja takaisin paikoilleen. Mieti tarve ja mittaa hyllyt ennen kuin hankit laatikoita tai muita säilytystarvikkeita.

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Kaapin järjestämisen kolme vaihetta

  1. ..ja eikun kaappien kimppuun! Tuli hyvään saumaan tämä blogipostaus, sopiva sadepäivä vähentää ahdistusta siivoamalla! :)

  2. Kaappien järjestäminen voi olla äärimmäisen terapeuttista! Sitten voikin jättää kaappien ovet auki ja istua ihailemaan loppupäiväksi! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s