Villiintynyt varasto | osa 4

Yhteistyömme Ruotsissa asuvan Ellin kanssa alkoi reilu vuosi sitten, kun järjestimme yhdessä Ellin kotia, minä täältä Suomesta käsin. Tänä keväänä Elli jatkoi Unelmien koti -verkkokurssilla, ja vuorossa oli villiintynyt varasto, jonka kesyttämisestä Elli lupasi raportoida blogissani. Olemme päässeet juttusarjan viimeiseen osaan. Onko villiintynyt varasto nyt kesytetty?

Villiintynyt varasto

Villiintynyt varasto

Kesytetty varasto

Kesytetty varasto

Elli:

Kirjoitin näin ensimmäisessä varastojutussa:

”En oleta, että auto autotalliin ikinä mahtuisi, eikä tästä varastotilasta ole tulossa kopiota Ikean-kuvastojen ihanan siisteistä varastoista. Sen sijaan toivon, että tästäkin tilasta tulisi hiukkasen toimivampi ja että sieltä löytäisi tarvitsemansa jatkossa.”

Hiphei! Tavoite saavutettu. Hetkisen tässä jo kerkesin vaipua epätoivoon niitä siistejä kuvastovarastoja miettiessäni ja tuntui, ettei tämä projekti tule kyllä ikinä valmiiksi. Tuleva loma painaa jo päälle ja muistaakseni sanoin jotain siihen suuntaan, että lomalle lähtisin keveillä mielin tämän projektin suhteen.

Oikeasti varasto ja autotalli ovat olleet valmiina jo monta viikkoa. Niin valmiina kuin ne nyt näillä voimilla tulevat. Olen siirrellyt viimeisiä laatikoita paikasta toiseen ja etsiskellyt sitä täydellistä paikkaa vaikkapa vanhoille satukirjoille.

Mutta toisaalta, onko sillä nyt väliä onko kirjalaatikko ekalla vai tokalla hyllyllä, valkoinen laatikko mustan laatikon vai punaisen laatikon vieressä? Niin. Nythän puhutaan varastosta, ei olkkarin kirjahyllystä.

Alussa asettamani tavoitteen lukeminen saikin minut paremmalle tuulelle. Siellä varastotiloissahan on nyt just semmoista kuin ajattelinkin. On omat paikat tavaroille ja selkeästi lajiteltu yhteen kuuluvat tavarat toistensa lähettyville. Järjestys on omasta mielestä paljon parempi ja lattialla sopii kävelemään aivan mainiosti.

No, onhan siellä edelleenkin aika kaaos toisaalta. Jos vertaa sisätiloihin. Roskia menossa kaatopaikalle, tavaroita menossa kierrätykseen ja monenlaisia juttuja kausisäilytyksessä viemässä tilaa. Ja tokihan hyllyistä voisi vähentää tavaraa vielä ennestään. Mutta vähän kerrallaan. Seuraavalla kerralla, kun haluan miettiä vaikkapa kukkapurkkien vähentämistä, niin tiedän täsmälleen mistä hyllyltä niitä kannattaa etsiä. Homma helpottuu huomattavasti siis seuraavaakin raivauskierrosta ajatellen.

Olen odotellut jotain maagista hetkeä, kun kaikki olisi valmista. Mutta ei sitä näytä tulevan. Ehkä siellä on siis ollut valmista jo tovin. :) Laatikot ovat hyllyillään. Hyllyillä on tyhjiä kohtia uusia laatikoita varten, puutarhatavarat ovat omassa kaapissaan, pari puutarhaletkua odottelee telinettä seinälle, mutta ihan selkeästi nekin ovat omassa nurkassaan jo.

Varastotilojen raivaamiseen meni yhteensä noin 20 tuntia. Välillä oli lapsi apulaisena ja välillä seisoskelin siellä vain tumput suorina ja koetin kasata suunnitelmaa mielessäni. Jossain vaiheessa harmitti jo suunnattomasti, kun moiseen urakkaan edes ryhdyin. ;) Toisena hetkenä olin jo voiton puolella ja homma alkoi selkeentyä. Kyllä tähän monta viikonloppua meni, mutta ehdottomasti se oli tarpeen.

Ei tullut kuvastojen hohdokasta varastotilaa. Mutta tuli pimeä ja synkkä varasto, jossa on melkoisen hyvä säilytyssysteemi. :D

Elli


Onnittelut ja kiitokset Ellille! Upeaa työtä!

Villiintynyt varasto -juttusarjan kaikki osat }

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s