Helppo tapa saada asiat tärkeysjärjestykseen

Mikä on tärkeintä juuri nyt?

Mikä on tärkeintä juuri nyt?

Viimeisimmässä viikkokirjeessäni kysyin kymmenen kotiin liittyvää kysymystä tavoitteiden selkeyttämisen tueksi. Neljäs kysymys kuului: Mikä on kotonasi kaikista tärkeintä juuri nyt?

Miksi aina kysyn, mikä on tärkeintä juuri nyt? Kun tiedät, mikä sinulle on tärkeää, keskityt oikeisiin asioihin. Kun keskityt oikeisiin asioihin, käytät tilasi, aikasi ja voimavarasi viisaasti. Toimit tehokkaasti, mutta et itsesi kustannuksella, vaan itseäsi kuunnellen.

Joskus on vaikea saada kiinni siitä, mikä on kaikista tärkeintä ja mihin kannattaisi keskittyä. Kerron sinulle tässä helpon keinon noiden hetkien varalle.

Helppo tapa saada asiat tärkeysjärjestykseen

Kirjoita tällä hetkellä mielessäsi pyöriviä tärkeitä asioita erillisille paperilapuille. Kirjoita niin, että ymmärrät jokaisen lapun nopealla silmäyksellä. Levitä laput eteesi, anna sisäisen hälinän hiljentyä ja keskity kuuntelemaan itseäsi.

Kun nyt katsot kirjoittamiasi lappuja, ala järjestää niitä tärkeysjärjestykseen vaaka- tai pystyriviin liikaa järkeilemättä. Mitä nopeammin toimit, sitä vähemmän analysoit ja saat vastaukset sen sijaan suoraan itseltäsi. Kun olet valmis, voit tarkastella syntynyttä tärkeysjärjestystä. Mitä se kertoo sinulle?

Usein hahmottelu on helpompaa, kun kokonaisuus on kerralla nähtävissä ja sen palaset helposti siirreltävissä. Jos ensimmäinen järjestys ei tunnukaan hyvältä, voit hakea sinulle sopivan tasapainon muuttamalla palasten paikkaa yksi kerrallaan.

Haluatko KotiVisio-messuille?

Olen puhumassa ensi viikon KotiVisio-messuilla muun muassa sujuvasta arjesta, johon tämäkin aihe läheisesti liittyy. Jos haluat mukaan messuille, arvon tähän kirjoitukseen 22.8. klo 21.00 mennessä kommentin jättäneiden kesken kolme kahden lipun pakettia messuille. Yksi lippu oikeuttaa kertakäyntiin messuilla. Lippupaketin arvo on 24 €.

Voit osallistua arvontaan myös yhteydenottolomakkeellani.

Kotivisio-messut 30.-31.8.2014, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Löydät minut ohjelmalavan lisäksi osastoltani A1127 molempina päivinä klo 10-17. Tervetuloa katselemaan valokuvia, hakemaan ideoita, tutustumaan ja juttelemaan!

6 ajatusta artikkelista “Helppo tapa saada asiat tärkeysjärjestykseen

  1. Tämä asioiden tärkeysjärjestys kertoo itselle paljon. Usein ehkä ihmisillä on juuri tämä asia ”hukassa”: kaikkea ei ehdi tehdä, ja tuntuu ehkä, ettei ehdi tehdä ”mitään”, kun ei osaa hahmottaa, mihin keskittyisi.

  2. ”Juuri nyt” pysäyttää. Pysähdys voi olla paikallaan.

  3. Tunnen, että vihdoinkin mulla alkaa olemaan kodissa ’välineet’ asioiden selkeyttämiseen ja karsimiseen.. Tosin nyt on monta asiaa joita pitäisi tehdä – mielellään ns. samaan aikaan, joten aion testata postit-järjestämistä järjestämisellekin :) Kiitos Sandy! <3

  4. Kun perheessä on kaksi aikuista, on molempien sitouduttava yhteisiin tavoitteisiin…täytyy yrittää yhdessä kirjoitella lappuja ja valita molempien ajatukset sopivaksi kokonaisuudeksi <3 Ja toteuttaa ja pitää paikat ja tavarat järjestyksessä! nim. Perheessä pedantti ja boheemi !

  5. ”Kun tiedät, mikä sinulle on tärkeää, keskityt oikeisiin asioihin.” Niinpä. Esitit tässä kirjoituksessa toimivalta vaikuttavan tavan selvittää, mikä itselle on tärkeää. Täytyypä kokeilla :) Kiitos!

  6. Arvonta on suoriettu, kiitos vastauksista! :)

    Arvonnan voittajat (Irina, Maija-Liisa ja Jyri) saavat sähköpostia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s