Helpompi hengittää

Kotoisasti

Sain luvan jakaa Kati Meinanderin eilisen kirjoituksen Unelmien koti -verkkokurssini ryhmässä. Kati tuli kurssilleni viime keväällä ja hänen kotinsa on jo järjestyksessä. Haluan jakaa Katin kokemuksen, koska se kuvaa niin hyvin tätä kodin järjestämisen prosessia ja sen tuomaa muutosta meissä.

”Eilinen oli jotenkin kamalan tuskaisa päivä. En tiedä johtuiko se siitä, että itse olen kipeä ja monta päivää neiti kolme veen seurassa. Hän halusi leikkiä paljon itsekseen ja jälki oli sen näköistä. Kyllä ahdisti lelut lattialla ja tuntui koko ajan siltä, että kaaos vaan lisääntyy. Enkä saanut mitään aikaiseksi, ärsytti ja jumituin koneelle. Satoi räntää, eikä kumpaakaan huvittanut mennä ulos.

Sitten eilen illalla havahduin miettimään päivääni. Hei, sainhan mä pyykit viikattua telineeltä. Järjestelinhän mä pakastimen. Heitinhän mä kaikki kesäkukat pois ja raivasin etu- ja takapihan. Istutinhan mä callunat ja etinhän mä lyhdyt. Teinhän mä ruokaa, siivottiinhan me esikoisen kanssa illalla kaikki tavarat paikoilleen. Heiii, oisko aika hellittää? Järjestetty koti ja palavat kynttilät kyllä rauhoittivat mieltä kummasti. Kaaos tuntuikin isommalta mitä olikaan.

Tein lujan päätöksen sammuttaa kone ja vein kännykän toiseen huoneeseen. Päädyin sohvalle teekupposen ja pienen palasen tummaa suklaata (kyllä, lipsuin herkkulakosta) ja luettavan kanssa. Pysähdyin käymään läpi Unelmien koti -tehtävävihkosta ja sitten tutkiskelin hieman Yksinkertaistamisen tehtäväkirjaa lisää. Siihen olikin sitten paljon kirjoitettavaa. Tuli into vähentää vieläkin enemmän tavaraa, tuli tunne, että haluan vieläkin enemmän yksinkertaisuutta elämääni. Tajusin taas, miten helppo on hengittää vähemmän tavaran kanssa.”

Unelmien koti -verkkokurssi
Tehtäväkirjat
Ilmainen viikkokirje


Kuva: Depositphotos

4 ajatusta artikkelista “Helpompi hengittää

  1. Helpompi hengittää on yksinkertainen, mutta harvinaisen osuva kuvaus sille, miltä tavaran vähentäminen tuntuu. Hyvin sanottu siis ja tärkeä muistutus armollisuudestakin.

  2. Joskus on hyvä tehdä lista tekemistä odottavista kodin töistä, mutta joskus on hyvä tehdä lista tehdyistä ja laittaa se paikalle, josta sen itse näkee ja muistaa taputtaa itselleen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s