Varmaksi en tiedä, mutta luotan

Sandy-Talarmo-Hampstead-Heath-600

Löysin juuri lähes päivälleen vuosi sitten kirjoittamani viikkokirjeen, jonka teema on edelleen hyvin ajankohtainen. Tuntuu hyvältä huomata, että tuolloin tuntemani luottamus ja suhtautuminen asioiden järjestymiseen on vain vahvistunut kuluneen vuoden aikana. Voin yhä luottavaisempana todeta, että näinhän se on.

17.12.2013

Tämän viikkokirjeen kirjoittamisprosessi on ollut erikoinen. Päiväkaudet on mielessäni vilistänyt aiheita, joita olen sovitellut tähän tekstimuotoon – ja pyyhkinyt pois. Päällimmäisenä taitaa sinnikkäästi kieppua luottamuksen teema, joka on nyt elämässäni erityisen pinnalla, ja josta olen kirjoittanut aiemminkin.

Sille on tapahtunut jotain, luottamukselle. Se on kasvanut ja muuttanut muotoaan. Olen tainnut oivaltaa, että varmuus ja luottamus eivät ole sama asia. En voi saada varmuutta tulevasta, mutta voin silti tuntea luottamusta asioiden järjestymisestä ajallaan.

Tämän tekstin piti esimerkiksi olla valmis jo eilen, jotta voisin ajastaa viikkokirjeen tälle aamulle. No, eilen oli päiväkotiin tutustuminen, eikä sen jälkeen tullut hetkeä, jolloin olisin voinut istua rauhassa ja kirjoittaa ajatuksella paria riviä enempää. Se teksti syntyy sitten huomenna, ajattelin tyynesti. En tiedä vielä, missä vaiheessa tai mistä aiheesta, mutta se syntyy kyllä.

Joulukuu on kulunut nopeammin kuin olin ajatellut. Tehtävälistani tälle kuukaudelle on ollut töiden osalta pitkä. Aloin jo hieman ahdistua siitä, etten ole saanut asioita aikaiseksi siinä tahdissa kuin olin etukäteen suunnitellut. Pysähdyin ajattelemaan asiaa. Tämä on viimeinen kotiäitikuukauteni. Työni aikataulut ovat suurelta osin itseni laatimia ja liittyvät tulevaan kirjaan, verkkokurssiin ja valmennuksiin. Nyt on tämä hetki.

Sen sijaan, että puskisin väkisin eteenpäin, antaudun tälle hetkelle ja teen ilolla sen, minkä voin. Luotan siihen, että asiat valmistuvat oikeaan aikaan. Tehtävät asettuvat mielekkäästi tärkeysjärjestyksen, kun kuuntelen itseäni ja muistan kysyä itseltäni useamman kerran päivässä, mikä on tärkeintä juuri nyt.

Ja kyllä, Unelmien koti -verkkokurssi valmistui aikanaan, samoin Yksinkertaistamisen tehtäväkirja. Molemmilla on ollut tänä vuonna merkittävä rooli monessa myönteisessä muutoksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s