Vietätkö aikaa välitilassa?

Välitila sijaitsee olemisen ja tekemisen välissä. Sitä voisi kutsua myös pitäisi-tilaksi, koska se on välitilan vallitsevin tunne. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, mutta kun ei nyt millään saa aikaiseksi. Se voisi olla myös kohta-tila. Ihan kohta nousen tästä ja ryhdyn hommiin.

Jos olet välitilassa, kaipaat todennäköisesti lepoa, mutta sitä on vaikea suoda itselleen, koska on tunne, että pitäisi tehdä jotain muuta. Niinpä et oikeastaan tee kumpaakaan. Et rentoudu, koska et voi vain olla hyvällä omallatunnolla, mutta et myöskään tee niitä asioita, joita sinun mielestäsi pitäisi olla tekemässä, koska et jaksa keskittyä niihin ennen kuin olet levännyt.

Välitila voi olla se tila, joka kuluttaa kaikista eniten energiaa. Hyvällä mielellä rentoutuminen lataa energiaa, samoin mielekäs tekeminen tai ainakin valmiiksi saaminen vapauttaa energiaa taas käytettäväksi. Välitilassa olemiseen voi käyttää huomattavan paljon aikaa. Luulen, että se voi olla myös krooninen tila.

Käsi ylös – kuka on joskus löytänyt itsensä välitilasta? Jos ei muita ilmoittaudu, niin minä ainakin! Nykyisin, kun näin käy, annan itselleni suosiolla aikaa olemiseen tai johonkin hyvin mielekkääseen tekemiseen. Käyn kahvilla, käyn kävelyllä, makailen sohvalla musiikkia kuunnellen, otan päiväunet, katselen ulos ikkunasta.

Mitä tahansa teenkin, annan sille täyden siunaukseni. Juuri nyt ei tarvitse tehdä tai ajatella mitään muuta. Jos tuntuu vaikealta ottaa itselleen aikaa, jonkinlainen aikakehys voi auttaa. Ehkä sovit itsesi kanssa, että haahuilet nyt kaikessa rauhassa vartin, puoli tuntia, tunnin, tämän päivän.

Rentouttavaan olemiseen kannattaa laittaa aikaa. Se antaa tilaa ja energiaa uudelle, se antaa tilaa ja energiaa luovuudelle, vastauksille, ratkaisuille ja selkeydelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s