Tarina rohkeudesta ja luottamuksesta

Sanoilla voi olla uskomaton voima.

Sain sykähdyttävän kirjeen ihmiseltä, joka osallistui Vuodelle 2015 -projektiini. Vuosi sitten jokainen valitsi oman tunnelmakarttansa avulla sanan, jonka tarkoitus olisi toimia kompassin lailla läpi vuoden. Kuukausittaiset sähköpostit ovat herätelleet tarkastelemaan elämää tuon teeman valossa.

Kirjoittaja kertoi suhtautuneensa alun perin koko juttuun aika kepeästi. Olisi mukavaa ajanvietettä miettiä aina kuukauden päätteeksi, kuinka kuukausi oli mennyt ja mitä haluaisi tulevan kuukauden tuovan tullessaan. Hän ei ajatellut valitsemiaan sanoja koko ajan tai miettinyt, että olenpas nyt rohkea ja teen tämän jutun.

– Mutta kai ne sanat ja teemat sitten omassa rauhassa muhivat alitajunnassa ja tulevat käyttöön silloin, kun niitä oikeasti tarvitsee, hän pohtii kirjeessään.

Sain luvan jakaa tämän tarinan. Kannattaa lukea!

”On ehkä hieman pelottavaakin, miten konkreettiseksi teemani/sanani tälle vuodelle on tullut. Minulle oli jo ennen tunnelmakartan tekoa selvää, että sana vuodelle 2015 olisi ROHKEUS. Rohkeus kulki mukanani kevään, ja kesällä sai rinnalleen LUOTTAMUKSEN. En tiedä mistä se tuli, yhtäkkiä alkoi vain tuntua siltä, että LUOTTAMUS on se sana/tunne/teema, mikä sopii tähän hetkeen. Tuntui, että pitää vain luottaa, että kaikki sujuu, omalla painollaan.

Äitiyslomani loppui keväällä, jonka jälkeen menin töihin. Lapsiperheen arki oli aika raskasta, sillä mieheni työn vuoksi jouduin olemaan paljon yksin lasten kanssa. Onneksi äitini oli apuna usein. Rohkenin toteuttaa itseäni, tehdä tykkäämääni työtä, ja luotin siihen, että elämä kantaa, kaikessa. Syksyllä jatkoin taas opintojani. Sanat ROHKEUS ja LUOTTAMUS kulkivat mukana jossain alitajunnassa.

Sitten elämäni synkkeni. Äitini sairastui vakavasti. Se, mitä tähän asti olin pitänyt itsestäänselvyytenä, ei ollutkaan enää itsestäänselvää: että minulla on (terve) äiti, että saan apua lastenhoidossa melkeinpä milloin vain.

Nyt rohkeus ja luottamus ovat mielessä vahvasti. On ollut pakko olla rohkea tekemään nopeitakin ratkaisuja arjen hallinnassa, on ollut pakko luottaa – itseeni ja elämään. Rohkeasti luotan siihen, että vaikka mitä tapahtuisi, elämä jatkuu, omalla painollaan. Tietysti olen järkyttynyt viime aikojen tapahtumista, olen surrut ja olen ollut rikki, mutta olen ollut myös vahva, olen ollut rohkea kohtaamaan erilaisia tunteita, olen luottanut itseeni ja siihen, että kyllä asiat järjestyvät.

En olisi vuoden alussa osannut villeimmissä kuvitelmissanikaan uskoa, että asiat voivat mennä näin. En olisi myöskään uskonut, minkälainen voima valitsemillani sanoilla voisi olla. Vuoden alussa ROHKEUTEEN liittyi lähinnä konkreettisia asioita, kuten hammaslääkärin varaaminen, mutta nyt ymmärrän, että se ”oikea” rohkeus tarkoittaa jotain muuta kuin myöntämistä, että on pakko mennä paikkaamaan hammas.

Että osasinpa valita oikeat sanat – vai valitsivatko sanat minut? Uskomatonta.”

Mikä on sinun sanasi vuodelle 2016?

Vuodelle 2016 -paketti on nyt myynnissä: Vuodelle 2016

Kun tilaat paketin, postitan sinulle heti ohjeet oman tunnelmakarttasi tekemistä varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s