Näin opit laittamaan tavarat paikoilleen

Satu kirjoitti Unelmien koti -verkkokurssin ryhmään otteen vanhasta päiväkirjastaan:

Olisin vain halunnut kommentoida, että autonavaimet ja kotiavain olivat keittiö pöydällä. Pistivät silmään, kun tein salaattia. Jos en saa noita avaimia laitettua heti paikalleen, vaan ne jäävät kuten tänään, ne katoavat. Miten saan itseni kiinni ”asiat paikalleen” -elämään?

Uskon monen miettivän samaa asiaa ja kysyin Sadulta, saisinko julkaista tämän kirjoituksen ja kirjoittaa aiheesta. Tapojen muuttamisesta on kirjoitettu lukuisia kirjoja, mutta jaan tässä muutaman omakohtaisen huomioni.

Harjoittele yksi tapa kerrallaan

Jos päätät muuttaa kaikki elämääsi hankaloittavat tavata kerralla, joudut helposti eksyksiin. Vie paljon energiaa muistaa ja miettiä joka välissä ne uudet tavat tehdä asioita. Elämäsi siis ennemminkin hankaloituu entisestään.

Jos annat itsesi harjoitella yhden asian kerrallaan, pääset nopeammin eteenpäin. Sinun tarvitsee muistaa vain yksi uusi muutos ja muu arki pyörii suunnilleen niin kuin ennenkin. Todennäköistä on, että yhden uuden tavan vanavedessä muuttuu moni muukin asia, mutta tietoisesti keskityt harjoittelemaan tätä yhtä asiaa.

Tee tavasta mahdollisimman helppo

Tee asia itsellesi mahdollisimman helpoksi. Joskus asiat jäävät tekemättä vain sen vuoksi, että ne ovat jollain tavalla hankalia. Ratkaisut ovat onneksi usein yksinkertaisia, kun asiaa pysähtyy hetkeksi tarkastelemaan.

Satu on sittemmin ratkaissut avainpulman siten, että heti ovesta sisään tultaessa on avaimille tarkoitettu helppo naulakko, eikä muita vaihtoehtoja enää yksinkertaisesti ole.

Tee tavasta innostava ja houkutteleva

Helppouden lisäksi uudesta tavasta voi tehdä mahdollisimman ilahduttavan ja houkuttelevan. Jos esimerkiksi visuaaliset seikat ovat sinulle tärkeitä, voit panostaa avainten tapauksessa vaikkapa avaimenperään tai naulakkoon.

Huolella valituista, mieleisistä ja hyvin toimivista asioista haluaa luonnostaan pitää hyvää huolta ja niiden käyttäminen tuo iloa arkeen.

Tarkista tärkeys

Joskus ajattelemme, että tietyt asiat kuuluu tehdä ja ne kuuluu tehdä tietyllä tavalla. Uskaltaudu kyseenalaistamaan tapa, jota aiot alkaa harjoitella. Onko sillä sinulle oikeasti merkitystä? Kun asia on oikeasti tärkeä, on motivaatiokin kohdallaan.

 

Artikkelikuva: Anyaberkut

2 ajatusta artikkelista “Näin opit laittamaan tavarat paikoilleen

  1. Minun ratkaisuni tähän on, että kaikki tärkeät tavarat ovat joko käsilaukussani (yhdessä ainoassa, joka on aina mukanani – ja sisälmykset tietyssä järjestyksessä) tai kirjoituspöydälläni. Kotoa lähtiessä ei tarvitse juuri koskaan etsiä mitään, napata vain laukku olalle tai poimia ensin puhelin ja muut tavarat pöydältä laukkuun. Puhelin saattaa joskus olla keittiössä tai olohuoneessa, jos olen sitä siellä viimeksi käyttänyt/ladannut.

  2. Hei Katja, minulla on itselläni sama tapa. Toki jutussa tarkoitetaan mitä tahansa tavaroita tai mitä tahansa tapaa, mutta avaimet, kalenteri, muistivihko ja muutama muu oleellinen juttu on aina käsilaukussa juuri noin. Toimii mainiosti! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s