Uutiskirjeet ojennukseen

Tilaan useita mielenkiintoisia uutiskirjeitä, mutta olen huomannut omissa tavoissani piirteen, joka aiheuttaa sotkua ja ruuhkaa sähköpostilaatikossani.

Pidän hyvin yksinkertaisista käytännöistä, eikä minulla ole tapana laittaa sähköposteja erillisiin kansioihin. Tämä on toiminut omalla kohdallani mainiosti vuosikaudet ja löydän hakutoiminnolla nopeasti tarvitsemani sähköpostit.

Ainoa ongelma on se, että aina ei ole hyvä hetki lukea uutiskirjeitä. Niinpä olen jättänyt niitä lukematta ja pian ne hautautuvat muun postin sekaan, enkä tule palanneeksi niihin enää paremmalla hetkellä. Tämä on myös tehnyt ennen niin selkeästä sähköpostilaatikostani sekavan.

Mietin tähän ratkaisua ja ymmärsin, että koska sähköpostikäytäntöni toimii muilta osin niin hyvin, sitä ei kannata lähteä muuttamaan. Keinotekoinen muutos ja uuden systeemin opettelu veisivät turhaan huomiota ja energia. Helpointa olisi perustaa uutiskirjeille oma sähköpostitili ja sen lopulta teinkin.

Tämä on osoittautunut inspiroivaksi ratkaisuksi. Uutiskirjeistä löytyy yleensä kirjeen lopusta linkki, josta pääsee päivittämään omat tietonsa. Olen päivittänyt uutiskirjeisiin nyt uuden osoitteen sitä mukaa, kun uutiskirjeitä on tullut.

Kun tiedän, että minulla on mukavasti aikaa lukea uutiskirjeitä, klikkaan itseni uutiskirjeiden postilaatikkoon ja vietän viihdyttävän lukuhetken. Gmailissa on helppo hallinnoida useita tilejä, joten kaikki uutiskirjeet ovat yhden klikkauksen päässä – hyvässä järjestyksessä.

Tämä on selkeyttänyt sähköpostilaatikkoani huomattavasti ja pitkästä aikaa huomaan oikeasti palaavani uutiskirjeiden pariin. Nyt on ollut myös helppo laittaa asetukset niin, ettei uutiskirjeistä tule ilmoitusta silloin, kun haluan muista posteista edelleen ilmoitukset.

Tarinan opetus

Mitä paremmin tunnet omat tapasi ja syyt niiden taustalla, sitä helpompi sinun on valita sinulle sopivat käytännöt ja muuttaa asioita vain sen verran kuin on oikeasti tarpeen.

Kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi tai opetella uusia monimutkaisia systeemejä, jos se ei palvele sinua. Se, mikä toimii yhdellä, ei välttämättä sellaisenaan toimi toisella. Muuta sen verran kuin on tarpeen ja testaa toimivuutta käytännössä. Pienillä, yksinkertaisisilla muutoksilla voi saavuttaa suuren hyödyn.

Roskapostikansio

Olen tässä uudessakin sähköpostilaatikossa hilannut roskapostikansion niin ylös listalla, että näen helposti, jos jokin sähköposti on eksynyt roskaposteihin. Jos sinulla on käytössäsi Gmailin sähköposti, voit tehdä saman. Joskus lista on niin pitkä, että listan lopuksi täytyy klikata vielä suurenna, että roskapostikansion saa näkyviin. Saat siirrettyä sen paikkaa raahaamalla.

Roskaposteihin eksyneet asialliset postit on syytä siirtää postilaatikkoon. Ne voi myös merkitä tärkeäksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s